Europa manté el passaport Covid fins el mes de juny
Europa manté el passaport Covid fins el mes de juny

Certificat Covid per entrar a bars, restaurants, gimnasos i residències

El Govern aprova l’ampliació de l’ús del certificat Covid, que la justícia haurà d’aprovar abans de divendres

Catalunya s’apunta al carro de demanar el certificat Covid (que acredita que s’està vacunat o immunitzat del virus) a més espais tancats. El criteri que fins ara només s’aplicava a l’oci nocturn i activitats anàlogues s’ampliarà a partir de divendres a bars i restaurants, gimnasos i residències. El Govern ho ha aprovat en la línia d’altres països i comunitats autònomes i resta pendent de la validació de la justícia. El TSJC torna a estar al centre del tauler en el nou esquema de restriccions per frenar l’avenç de casos en l’actual sisena onada.

El certificat Covid (també conegut com passaport) és el document que es pot descarregar des de La Meva Salut i que acredita a través d’un codi QR que s’està vacunat o immunitzat de la Covid. Fins ara era necessari a les discoteques i ara també es demanarà per accedir a bars, restaurants, gimnasos i residències. Tres sectors que concentren molta socialització i on es posa el focus per frenar l’avenç de casos i mirar que la corba de la sisena onada pugi menys i tingui una menor repercussió sanitària que les cinc anteriors. 

Passarà el tall de la justícia?

La decisió feta pública avui pel Govern ha de passar el sedàs de la validació judicial. Com ha passat anteriorment amb altres restriccions, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya haurà d’avalar la mesura. 

I no està clar ni escrit enlloc que ho faci: anteriorment el tribunal ja ha tombat algunes mesures que proposava la Generalitat si eren lesives de drets individuals i, a més, hi ha l’antecedent del País Basc on la justícia ha tombat aquesta mateixa mesura proposada pel govern local. 

 

Arxivat a:

Comentaris (2)

Jose Fa 10 mesos
No es una cuestión de si eres portador o no. Si vas al restaurante y eres portador y contagias a todo el que esta dentro del local, y todos están vacunados, pues lo que pasará es que la probabilidad de que alguien enferme gravemente (y por lo tanto ocupe una cama en un hospital) será solo de 10~20% (dependiendo de la vacuna). De la otra forma la probabilidad es mucho mas alta. Ese es el objetivo de las vacunas, reforzar tu sistema inmune para que no desarrolles la enfermedad.
Enric R Estel Fa 10 mesos
Vamos a ver si todos vacunados o no vacunados podemos ser portadores del Covid , de que me sirve el certificado , puede ser que tú vacunado puedas entrar en un restaurante a cenar y allí un vacunado sea portador del Covid y me contagia a mí , ¿ Que solventamos ? Yo veo que únicamente es una cuestión de presión para los no vacunados que sepan que ellos no podrán divertirse y los demás si , sus smig@s irán a la disco y él se quedará en la puerta pero nada más

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive