Manifestació Can Fugarolas. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Manifestació Can Fugarolas. Foto: R.Gallofré

Centenars de persones en la concentració per frenar la venda de Can Fugarolas

La Sareb atura la venda de l'espai durant tres mesos, i els implicats esperen poder negociar una solució.

En un acte de solidaritat col·lectiva, centenars de representants de persones es van concentrar el 7 de juliol, davant de l'ajuntament de Mataró, en defensa de Can Fugarolas, un espai cultural i comunitari que es troba amenaçat. Els seus representants van voler posar en valor que aquest espai no és només un lloc físic, sinó un punt de trobada ple de vida, creativitat i comunitat. Durant la seva trajectòria, van recordar, ha desenvolupat activitats culturals, econòmiques i socials en les quals el valor monetari no ha estat el més important. El seu motor principal ha estat l'energia humana, inclusiva i independent, van expressar en el comunicat.

Can Fugarolas va iniciar la seva activitat l'any 2013. No obstant això, després de gairebé 10 anys d'activitat, la SAREB ha posat en venda l'espai, sense previ avís a la federació que l'habita i amb la qual té un contracte legal. Aquest fet ha generat una preocupació col·lectiva en la comunitat i en les entitats que el defensen.

Manifestació Can Fugarolas. Foto: R.Gallofré
Manifestació Can Fugarolas. Foto: R.Gallofré
 

Actualment, alberga 21 col·lectius, 8 associacions, una cooperativa, 70 autònoms i al voltant de 200 persones que desenvolupen la seva activitat setmanalment. A més, durant l'últim any ha rebut més de 2.000 persones, incloent a nens i joves d'escoles i instituts, persones d'altres entitats, i participants de tallers i cursos.

Les entitats i la comunitat de Can Fugarolas no es conformen amb la preservació del projecte i la seva reubicació. Insisteixen en que desitgen seguir en el mateix lloc, ja que Can Fugarolas només és possible on està. Per tant, exigeixen solucions reals que protegeixin el futur de l'espai i demanen la voluntat política i implicació de les administracions públiques.

Manifestació Can Fugarolas. Foto: R.Gallofré
Ambient festiu i reivindicatiu per defensar Can Fugarolas. Foto: R.Gallofré
 

La venda s'atura tres mesos

Segons informa El Periódico, la Federació Can Fugarolas disposa ara de tres mesos per trobar una solució que salvi les diverses activitats culturals i socials que es realitzen a l'espai des de fa 10 anys. Durant aquest temps, es podran negociar possibles alternatives amb l'Ajuntament o una altra administració. La Sareb, propietària del terreny, ha acordat amb el consistori mataroní ajornar durant tres mesos la comercialització del solar, segons ha confirmat la mateixa Sareb a El Periódico. Aquesta decisió coincideix amb el que demanava aquesta mateixa setmana l'Ajuntament: temps per poder negociar.

Comentaris (16)

Mataroní feliç Fa 7 mesos
Doncs jo no estic a can fugarolas pero si que visc al cantó. I els que diuen que no hi ha veïns crec que coneixen poc el barri. I per els que estàn a la nau us dic que no us preocupeu per els comentaris negatius. Sembla ser gent que està descontenta amb la seva vida, i per això reflexa les seves frustracions cap a vosaltres. De fet jo us tinc enveja (sana) perquè heu trobat la manera de sobreviure a la competencia deslleial que fan les multinacionals (cara dura T'equivoques d'enemic)
Mataroní Empipat Fa 7 mesos
Can Fugaroles no es un centre social el barri. Es un xiringuito que s'han montat uns quants. Ho sabré jo que hi visc a tocar de Can Fugaroles i veig tot el que fan!
a Enric Fa 7 mesos
a pencar que és el que us fa falta i menys viure dels demés. Però quina credibilitat pots tenir dir que comprin els terrenys l'ajuntament? L'ajuntament no els paguem entre tots? Apa, a treballar, estalviar i a comprar entre tots vosaltres el que vulgueu, als demés els deixeu en pau, que ja tenim massa impostos per mantenir a paràsits com per comprar-li la casa i els terrenys, apa bon vent i bona barca.
CARA DURA Fa 7 mesos
Ostras Enric, mañana mismo dejo el local q tengo alquilado y me instalo en Can Fabregas, seguro q el alquiler es más bajo y así podré destrozar a la competencia , mandaré familias a la precariedad y al paro y si conseguimos q el ayuntamiento compre el local y nos lo ceda el negocio es redondo....solo espero q el COMITE SOCIOPOLITICO q gestiona la propiedad como si fuera suya me acepte
Enric Fa 7 mesos
* filo: llegeix la definició de paràsit al diccionari i vés en compte no t'hi vegis reflectit dient el que penses. Aprofitar-se dels altres en benefici propi. Treballar en grup és el seu contrari. * competencia desleal: llegeix les notícies i no opinis quan no coneixes. Hi ha contracte de lloguer, no hi ha ni un diner públic. En canvi, la SAREB ha regalat 60.000M€ teus i meus als bancs a canvi de res, t'equivoques d'enemic. *alvaro: el propietari de l'edifici, li expropiat Hisenda per
filo Fa 7 mesos
doncs si que hi ha parasits que viuen dels demés...aixi no anem enlloc i és insostenible i inviable, no tenim que soportar la majoria dels ciutadans mantenir a aquesta gent entre parasits d'associacions i grups que es beneficien de diners públics o propietats dels demés que costen diners i els diners publics son necessaris en sanitat publica, educació i neteja i no mantenir tanta gent amb tanta barra. Si tots fossim con ells qui mantendria a tanta gent i tants polítics parasits? un parc ac
Ferran Fa 7 mesos
Ho faig per contraposar les opinions de caire feixista que àlvaro, tres mesos i carme fan. Deixar can Fugarolas com està i no recolzar l'especulació és del tot necessari.
"pa" el Ferran Fa 7 mesos
Ferran, Ferran,Ferran, resulta q todos los que no opinan como tú son "feixistes"....toda una lección de tolerancia majete, en fin si es que cuando estás en posesión de la verdad absoluta los demás o son fascistas o están manipulados o son idiotas.
competencia desleal, cara dura Fa 7 mesos
21 col·lectius, 8 associacions, una cooperativa, 70 autònoms se benefician y se lo pagamos entre todos para que ellos puedan tener el máximo de beneficio en sus NEGOSIOS a costa del sudor de sus conciudadanos... la sanidad, la educación, la seguridad, en definitiva los servicios públicos que los paguen los curritos que nosotros somos alternativos y supermegaguais. Eso si esos servicios públicos los usaremos tb que tenemos derechos y esos si que los conocemos bien!!!!
Noemí Fa 7 mesos
Pagamos todos empuestos, cuen trabaja allí dentro está dado de alta en la seguridad social o no cobran por las actividades que hacen en manera voluntaria. Entiendo que su respuesta es debida a su ignorancia sobre lo que es Can Fugarolas.
Ferran Fa 7 mesos
fe de erratas: donde pone "centenares" quiere decir "ciento y poco"...los matices son importantes.
Otto Fa 7 mesos
Can Fugaroles és un espai obert on es desenvolupen activitats professionals i culturals que es proposen al barri. Genera un teixit social important i de l'espai depenen la vida professional de més de 200 persones. És un espai autogestionat, que no vol dir ocupat, ja que hi ha un contracte en curs.
Carme Fa 7 mesos
Que dius que es fan activitats professionals i culturals que es proposen al barri?? quines? quan algú no està d'acord amb el que demanen els, diem-ne "llogaters", ja surt qui no dubta en titllar de feixistes als que discrepem. si els que no estem d'acord en que es mantinguin les actuals prebendes som feixistes, que son els que ocupen en benefici propi un solar immens i els que els recolçeu? Vividors, cara dures, aprofitats, etc. Se m'acudeixen mes calificatius, però serien massa forts,

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive