Manifestació Can Fugarolas. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Manifestació Can Fugarolas. Foto: R.Gallofré

Centenars de persones en la concentració per frenar la venda de Can Fugarolas

La Sareb atura la venda de l'espai durant tres mesos, i els implicats esperen poder negociar una solució.

En un acte de solidaritat col·lectiva, centenars de representants de persones es van concentrar el 7 de juliol, davant de l'ajuntament de Mataró, en defensa de Can Fugarolas, un espai cultural i comunitari que es troba amenaçat. Els seus representants van voler posar en valor que aquest espai no és només un lloc físic, sinó un punt de trobada ple de vida, creativitat i comunitat. Durant la seva trajectòria, van recordar, ha desenvolupat activitats culturals, econòmiques i socials en les quals el valor monetari no ha estat el més important. El seu motor principal ha estat l'energia humana, inclusiva i independent, van expressar en el comunicat.

Can Fugarolas va iniciar la seva activitat l'any 2013. No obstant això, després de gairebé 10 anys d'activitat, la SAREB ha posat en venda l'espai, sense previ avís a la federació que l'habita i amb la qual té un contracte legal. Aquest fet ha generat una preocupació col·lectiva en la comunitat i en les entitats que el defensen.

Manifestació Can Fugarolas. Foto: R.Gallofré
Manifestació Can Fugarolas. Foto: R.Gallofré
 

Actualment, alberga 21 col·lectius, 8 associacions, una cooperativa, 70 autònoms i al voltant de 200 persones que desenvolupen la seva activitat setmanalment. A més, durant l'últim any ha rebut més de 2.000 persones, incloent a nens i joves d'escoles i instituts, persones d'altres entitats, i participants de tallers i cursos.

Les entitats i la comunitat de Can Fugarolas no es conformen amb la preservació del projecte i la seva reubicació. Insisteixen en que desitgen seguir en el mateix lloc, ja que Can Fugarolas només és possible on està. Per tant, exigeixen solucions reals que protegeixin el futur de l'espai i demanen la voluntat política i implicació de les administracions públiques.

Manifestació Can Fugarolas. Foto: R.Gallofré
Ambient festiu i reivindicatiu per defensar Can Fugarolas. Foto: R.Gallofré
 

La venda s'atura tres mesos

Segons informa El Periódico, la Federació Can Fugarolas disposa ara de tres mesos per trobar una solució que salvi les diverses activitats culturals i socials que es realitzen a l'espai des de fa 10 anys. Durant aquest temps, es podran negociar possibles alternatives amb l'Ajuntament o una altra administració. La Sareb, propietària del terreny, ha acordat amb el consistori mataroní ajornar durant tres mesos la comercialització del solar, segons ha confirmat la mateixa Sareb a El Periódico. Aquesta decisió coincideix amb el que demanava aquesta mateixa setmana l'Ajuntament: temps per poder negociar.

Comentaris (22)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive