Els carrils bici arriben als carrers Argentona i Isern
Els carrils bici arriben als carrers Argentona i Isern

El carrer Isern tindrà un sol carril per fer lloc a les bicis i patinets

La implantació de l'anella ciclista a l'eix carrer Argentona/Jaume Isern implicarà canvis en la urbanització dels dos cèntrics vials

L'anella ciclista, l'ambiciós projecte per revolucionar la mobilitat a Mataró, segueix desplegant-se a la ciutat. El següent pas és l'eix carrer Argentona/Jaume Isern, que comportarà canvis en la urbanització d'aquests dos cèntrics vials.

El regidor de Mobilitat, Juan Carlos Jerez, va mantenir ahir dilluns una reunió informativa amb veïns per explicar-los com es desenvoluparà la implementació dels carrils bici al carrer Argentona i al carrer Jaume Isern, un eix clau que connecta el casc antic amb la plaça Granollers. Les obres començaran a partir del 24 de gener. 

Els canvis més importants seran al carrer Jaume Isern, que passarà de dos a un sol carril per a vehicles a motor, excepte al tram més proper a la plaça Granollers on també hi haurà un carril bus. El carrer Isern suporta un important trànsit rodat, en especial d'autobusos urbans i interurbans.

FJU5 zoXwAMtkY

Juan Carlos Jerez, explicant el projecte. Foto: R. G. 

En aquest carrer s'implenetarà un carril bici a banda de mar en doble sentit de circulació. Una aposta diferent a la realitzada al carrer Biada, on hi ha carrils unidireccionals per a bicicletes i VMP a ambdues bandes de la calçada, cada un en un sentit de la circulació.

Pel que fa al carrer Argentona, s'aposta per un model com el que es farà al Camí Ral que s'està reurbanitzant. En sentit La Riera, hi haurà un carril bici segregat al costat mar. En sentit Jaume Isern, la calçada serà d'ús compartit per a tots els vehicles, així que les bicis i patinets rodaran al mateix carril que els vehicles a motor. En aquest àmbit els estacionaments en zona blava i la càrrega i descàrrega s'eliminen. 

Arxivat a:

Comentaris (32)

Xevi Fa 1 any
Jo vaig a treballar sempre amb bici, i no he vist mai una aberracio tan gran com aquests carrils bici. Un projecte que afecta tanta gent i no s'ha consensuat amb els veïns? S'ha fet a velocitat record. Dona la sensació (o no) que aquest carril es de cara a rebre les subvencions UE i punt. Quan passi algo greu pq bombers / ambulància / policia no poden arribar, que farem? Desferlo? Però us faran tornar la subvenció? O s'haurà de pagar de la nostra butxaca?
Carles Fa 1 any
Tot plegat és un sense sentit, tot això no t'he ni cap ni peus, circular per Mataró és un autèntic drama... Pregunto: tot això a canvi d'una minsa subvenció? Aquest és el preu de "puteijar" als conciutadans ??? ...i una fàcil resposta a la meva següent pregunta, historicament ens diuent "capgrossos" per alguna rao??? ??‍♂️
Andrea Fa 1 any
SR JEREZ DIMISSIÓ!!No es poden fer les coses mes malament!Està gastant un munt de diners que podien servir per millorar moltes coses.Vivim als afores i ja no baixem ni a comprar a Mataró.Tal com està es impossible.Es compra millor als hipermercats que hi ha al extrarradi i sino a Granollers o a la Roca. Ja no vivim a Mataró. Ens han fet fora Als carrils bici no s'hi veu ningú i els patinets i també bicicletes van per on els hi sembla ignorant les normes i causant ensurts i accidents. DESS
Que reconeguin que s'han equivocat Fa 1 any
Que reconeguin que s'han equivocat, que desmantellin els carrils bici, i no en parlem més.
jordi Fa 1 any
Visc a la Ronda o'Donell, per els vehicles només hi 1 carril per cada direcció, sovint queda col·lapsat, l'altre dia parats els vehicles en les dues direccions. Cal tenir en compte els semàfors entre la Plaça Granollers i la Ronda O'Donell que fan aturar els dos sentits. QUE VA PASSAR ? doncs un cotxe de policia, una ambulància i un camió de bombers, tots tres amb les alarmes posades, però ja que tothom estava aturat es van haver de esperar sense cap remei. Això no te cap lògica ni sen
Josep Fa 1 any
A Cerdanyola no he vist cap carril bici. Es veu q en akell barri ningu va amb bici ni en patinet.
Jordi Fa 1 any
Can pixa city. Mataró DEP Bote dona exemple i fes servir cada dia tota l'anella ciclista, t'anirà bé i almenys algú en farà us.
Jaume Fa 1 any
Primer de tot, saben els regidors de l'Ajuntament, especialment el Sr. Jerez, qué vol dir Ajuntament? crec que no, ni ho saben ni ho volen saber. potser si ho sabessin no farien aquestes rucades en contre dels ciutadans.
Rut Fa 1 any
Conitinuem amb el tema absurd!!! Però encara no els hi ha quedat clar!! Veig tanta mobilitat en bici a Mataró ??!! Quin desastre. Estaria bé comptabilitzar la circulació de bicis que passen i si surt a compte tot el mal de cap que això està ocasionant. Val la pena?? Llavors haurien de reduïr la quota de l.impost de circulació...no? Entre que no es pot aparcar i reduir la circulació...una cosa ha de compensar l.altre.
Rudy Fa 1 any
Vaya mierda, se te quitan las ganas de vivir en Mataró. Por desgracia no todos podemos ir en bici, al trabajo, al colegio, etc. Si vamos en coche es por necesidad y esta nueva distribución en la ciudad está causando el caos, mal humor de buena mañana, estrés y nervios, colas interminables.... Etc... Mataró no dispone de tanto espacio. Me parece bien para zonas de nueva construcción donde puedan hacer carriles y aceras anchas. Se me quitan las ganas de vivir en esta cuidad.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive