L'anella ciclista de Mataró

L'anella ciclista, revolució en la mobilitat a Mataró

Video reportatge sobre la implementació dels nous carrils bici, que pretenen transformar la manera com ens movem per la ciutat i que han generat força controvèrsia

L'Ajuntament de Mataró va aprofitar les vacances d'agost per començar a implementar la nova anella ciclista, que en els propers mesos té previst duplicar els kilòmetres de carrils bici existents a la ciutat. En aquest vídeo reportatge analitzem l'ambiciós projecte, que pretén transformar la manera com ens movem per Mataró, i que ha generat controvèrsia. 

L'Anella ciclista vol prioritzar els vianants, les bicicletes i els patinets, en detriment dels vehicles a motor. Quelcom que suposa un avenç molt destacable per als usuaris d'aquests vehicles de mobilitat personal, en una ciutat que fins ara no estava prou adaptada a la seva circulació. 

La nova xarxa, encara inacabada, també està generant crítiques, sobretot entre els veïns que han vist traslladades les places d'aparcament, i entre els comerciants i transportistes, que expressen els seus dubtes pels efectes negatius que, afirmen, la xarxa té en la seva tasca diària. 

L'Ajuntament de Mataró defensa que el projecte és imprescindible per garantir una mobilitat sostenible i reduir, d'aquesta manera, la contaminació generada pels vehicles a motor. Un canvi d'hàbits imprescindible, afegeixen, per guanyar qualitat de vida. En aquest vídeo reportatge detallem com es desplega l'Anella Ciclista i quins efectes està tenint a la capital del Maresme.

Comentaris (37)

Laura Fa 1 any
Este Ayuntamiento ya nos tiene acostumbrados a prohibir sin regular. Si impones, limitas, prohíbes, y tú a cambio no haces nada, solo puedes provocar una situación como ésta. Caos, crispación, ciudadanía descontenta y un problema aún mayor. De verdad se cree el consistorio que los coches dejarán de circular?. Que la entrega de mercancías se realizará en patinete o bibicleta? Que los niños al salir del cole irán andando a sus extraescolares? Si lo creen así, algo muy grave está pa
Laura Fa 1 any
Este Ayuntamiento ya nos tiene acostumbrados a prohibir sin regular. Si impones, limitas, prohíbes, y tú a cambio no haces nada, solo puedes provocar una situación como ésta. Caos, crispación, ciudadanía descontenta y un problema aún mayor. De verdad se cree el consistorio que los coches dejarán de circular?. Que la entrega de mercancías se realizará en patinete o bibicleta? Que los niños al salir del cole irán andando a sus extraescolares? Si lo creen así, algo muy grave está pa
Berta Fa 1 any
¿Pagarán bicis y patinetes el impuesto de circulación por circular por la calzada? ¿Se les obligará a respetar las reglas de circulación como pararse en semáforos en rojo, señales de stop, respetar los ceda al paso y pasos de peatones, etc? ¿Dispondrán de un seguro de responsabilidad civil ante potenciales daños a terceros como puede ser atropellos cuando en Pza España por ej bajen peatones del autobús urbano a su paso (como ha ocurrido abundantemente en otras ciudades)?
marta Fa 1 any
la única cosa que ha aconseguit amb axiò, és fer que el trànsit sigui molt menys fluid, contamini més, la mobilitat a Mataró sigui insoportable, la gent toca més el claxon, més gasos, més soroll ambiental, més embotellaments. Potser l'alcalde es pensa que ara tothom anirà amb bicicleta, ilus, i les subvencions on han anat ?, de veritat que sou una colla de inútils.
Vergüenza Fa 1 any
Cómo sabe el ayuntamiento hacer las obras en agosto para que cuando vuelvas de vacaciones te encuentres el percal. Cuanto habrán gastado en pintar varias veces la calle porque el bus no pasa y se da con los polines de plástico? Porque hoy los contenedores están en un sitio y al día siguiente en otro? Porque no han consultado con nadie lo que iban a hacer, ni con la compañía de recogida de basura. Que vergüenza de gestión!!
Veina amb cotxe Fa 1 any
No critico més pq la majoria de comentaris ja han dit el que penso. Però desde la ignorància pregunto: hi ha una AAVV de l'eixample? A Cerdanyola la zona blava va durar 2 telediaris per que els veïns es van plantar. A la ronda alfons, que podem fer? on ens juntem? Divendres, 20 minuts per creuar el camí de la geganta.... flipant. Hi ha voreres ben amples per poder fer un càrril bici i no sacrificar els aparcaments. No potenciaran l'ús de les bicis/patinets per no trobar aparcament..
Papitu Nas de Mico Fa 1 any
Si no es pot anar a més de 30km/h per la Ciutat, no cal fer carrils bici. Però te el vici de malbaratar diners públics i desprès apujarà els impostos..
Papitu Nas de Mico Fa 1 any
Premi Nobel de burrología al Consistori de Mataró. El millor circuit de bicicletes del món mundial. D'aquí a 1000 anys us ho agrairàn...
RAIMA Fa 1 any
sr. Jerez... els conductors de cotxes i motos ja estan "mentalitzats" ( per dir-ho d'alguna forma) amb la convivència circulatòria amb bicis, patinets, skates ... ara els toca a ells mentalitzar-se, no usant indiscriminadament via bici, ara via peatonal, ara via cotxes, pujo sobre acera, baixo i em poso amb els cotxes, em salto semàfors.... Per cert, que els regidors i altres caps de servei que tenen plaça pk a Plaça de Tereses pagada per tots, comencin a donar exemple i vagin amb bici, pat
Urbano II Fa 1 any
Es una vergüenza ahora se contamina mas al a ver aglomeraciones de vehiculos en en menos carriles. Quien quiera patinete o bici matriculados, asegurados y su impuestos.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive