Una de les proves dels nous assajos dels Capgrossos
Una de les proves dels nous assajos dels Capgrossos

Els Capgrossos reprenen els assajos, en grups bombolla de 25

Un total de 100 Capgrossos assajaran complint tota la normativa en un pas més de la retrobada castellera

El camí fins al retorn complet dels castells, amb assajos i actuacions en places plenes, vora el públic i amb tota la colla encara es farà llarg. L’activitat de cultura popular en general i la castellera en particular és una de les més damnificades pels protocols i context de la pandèmia però des d’aquest dimarts passat els Capgrossos de Mataró, en la línia d’altres colles, han fet una passa endavant reprenent els assajos generals.

100 membres de la colla repartits en quatre grups bombolla de 25 persones cadascuna assajaran durant tot el mes de juliol. Aquest dimarts va ser el primer dia d’assaig amb adults, després de setmanes en què tots els assajos eren específicament de canalla. Assagen dos grups bombolla en paral·lel, que no s’interrelacionen, en dos espais del local de la colla. A l’entrada es passa llista i es pren la temperatura de tots els assistents i la mascareta de tipus ffp2 és obligada en tot moment.  Al local hi ha dispensadors de gel hidroalcohòlic. 

La cap de colla i el president, s'adrecen als castellers

La cap de colla i el president, s'adrecen als castellers

Més retrobada que feina tècnica

La cap de colla dels Capgrossos Roser Herreros explica que “hem distribuït les 100 persones que s’han apuntat, que és una xifra que valorem molt positivament, en quatre grups de 25 mirant que siguin equitatius entre canalla, tronc i pinya. La feina tècnica que es pot fer és molt minsa perquè no podem pensar en grans castells de 8 o 9 però l’important és l’aspecte social, la retrobada, mantenir el lligam casteller i la colla viva”. 

En un juliol normal, els assajos dels Capgrossos convocarien tots per sobre de les 200 persones en la preparació de la diada de Les Santes. L’estampa al local de la colla, amb les proves petites que permeten els grups bombolla de 25, era curiosa. El compliment dels protocols dictats per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya ha de ser estricte i en aquest sentit Herreros assegura que “s’havia demanat fer grups de 50 o 75 però les darreres dades ho han tirat enrere per complet”. La cap de colla no compta amb poder ampliar els grups de 25 fins al setembre. 

De forma petita, condicionada i forçada, però els assajos tornen al local dels Capgrossos.

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive