Accessos Nit Boja per Les Santes. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Accessos Nit Boja per Les Santes. Foto: R.Gallofré

Cap a una Nit Boja de rècord malgrat caure en dilluns

La massificació de tots els actes previs marca tendència a la que s’entra a la part neuràlgica de Les Santes: la Nit Boja intenta blindar-se’n

Mataró es prepara per una Nit Boja de rècord. Fa anys es creia que quan queia entre setmana el 25 de juliol i la resta de Les Santes es notaria. Però aquest any totes les previsions apunten a que per molt dilluns que sigui serà una Nit Boja molt massiva.

Estan sent unes Santes molt massives. Cada acte desborda previsions. Es nota en l’assistència i per exemple ho estan notant molt les barres. De la Primera Nit de Santes dels Capgrossos a les llargues cues per un got de rom cremat diumenge, la tònica es manté. Molta gent, molta set literal i de festa. El súmum van ser les Dissantes. Amb aquests precedents es tenen ben pocs dubtes que la Nit Boja pot posar a prova el dispositiu de seguretat i controls d’accés. Des que s’han instaurant no s’ha arribat mai al límit de l’aforament.

Un moment del 'Desvetllament Bellugós' de la 'Nit Boja'/ Foto: ACN

Un moment del 'Desvetllament Bellugós' de la 'Nit Boja'/ Foto: ACN

 

Com a novetats que poden ajudar a no col·lapsar zones com la Riera hi ha una major varietat d’escenaris a primera hora de la nit amb concerts al Pla d’en Boet i Rocafonda o el fet que es mantingui la festa de la platja. Però vaja, a nivell de gent i sobretot d’efecte massificació en un entorn tan tancat com la Riera això poden ser faves comptades.

Controls d’accés

La Comissió Tècnica de Seguretat de l’Ajuntament treballa per controlar els riscos de la concentració de persones en determinats espais amb mesures com el control d’accés al “Desvetllament Bellugós” –no s’hi podrà accedir amb vidre, ni plàstic, ni objectes considerats perillosos en actes multitudinaris–; adoptant un dispositiu sanitari adequat a cada activitat, punts d’assistència sanitària i vehicles de transport sanitari; així com la instal·lació de barreres que no permetin l’accés a vehicles a determinats espais amb alta concentració de persones, entre d’altres.
 

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive