El CAP de Cirera-Molins, a Mataró: l'atenció primària torna a estar saturada. Foto: R.Gallofré
El CAP de Cirera-Molins, a Mataró: l'atenció primària torna a estar saturada. Foto: R.Gallofré

Els CAP alerten que tornen a estar "al límit" a les portes de la sisena onada

Metges i infermeres avisen que les baixes del col·lectiu creixen i que l'esgotament és un problema de "primera magnitud"

L'atenció primària recupera activitat presencial en la segona tardor en pandèmia i amb la incògnita de l'abast de la sisena onada. Metges i infermeres defensen que no només estan recuperant la presencialitat, sinó que tenen més pressió assistencial, per la vacunació, les proves covid i problemes d'una població més angoixada. Així ho explica la presidenta de l'AIFiCC, Alba Brugués, que indica que la presencialitat de les infermeres de família és del "120%". El president de la CAMFiC, Antoni Sisó, parla d'agendes majoritàriament presencials i la presidenta de la FoCAP, Meritxell Sánchez-Amat, diu que treballen "al 200%", però que hi ha "moltes necessitats acumulades". Els tres alerten que les baixes creixen entre uns professionals "al límit".

Abans de la pandèmia, les visites presencials representaven un 80% aproximadament de l'atenció primària, però en els darrers mesos s'han hagut de reduir per la covid-19 i van tocar fons l'abril del 2020 en representar el 25%. Eren les setmanes més dures de la pandèmia. Tot i que des de Salut han exposat en diverses ocasions que els CAP han de recuperar presencialitat, també han manifestat que no retornarien als nivells d'abans de la pandèmia.

Milloren les dades de Mataró. Foto del CAP Rocafonda. Foto: R.Gallofré

Entrada al CAP de Rocafonda.Foto: R.Gallofré


Ara bé, els responsables de les organitzacions de metges i infermeres de l'atenció primària entrevistats per l'ACN expliquen que estan recuperant l'activitat presencial i que s'aproximen als nivells d'abans de la pandèmia però que, a més, tenen molta més feina i pressió assistencial, com per la vacunació de la grip i la covid-19; les PCR i tests a pacients amb símptomes i als contactes i el seu seguiment; l'acompanyament de persones amb covid persistent i les necessitats d'una població més angoixada i amb més problemes socials.

La presidenta de l'Associació d'Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC), Alba Brugués, destaca que tot això fa que les infermeres hagin "augmentat la presencialitat al 120% [respecte abans de la pandèmia]" i que les agendes "estan pràcticament a la normalitat en la majoria de CAP". Brugués es fixa en la campanya vacunal i diu que la cobreixen amb jornades complementàries i que és més complicada per la variabilitat de casuístiques: "Estem vacunant de la grip; de terceres dosis de la covid els que fa sis mesos que van rebre la segona; ara també de la segona de Janssen i de primeres dosis". També fan les proves diagnòstiques de la covid-19 i l'augment de casos dels últims dies implica haver-ne de fer moltes més, ja que el protocol marca que tots els contactes d'una persona positiva s'han de fer un test o PCR.

"No hem deixat de fer atenció presencial en cap moment; al principi amb més filtres i després l'hem anat recuperant de manera progressiva i desigual en el territori. S'han obert les portes i s'estan fent les visites presencials de lliure accés", afirma la presidenta del Fòrum Català d'Atenció Primària (FoCAP), Meritxell Sánchez-Amat, que creu que s'ha repetit "un mantra com si els CAP no estiguessin treballant". "Ho estem fent a tota màquina, però hi ha molta feina acumulada, amb les visites de seguiment de crònics i preventives, una activitat que ha estat més parada durant aquests mesos. Estem treballant al 200%", subratlla aquesta metgessa de família.

Arxivat a:

Comentaris (11)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive