El CAP de Cirera-Molins, a Mataró: l'atenció primària torna a estar saturada. Foto: R.Gallofré
El CAP de Cirera-Molins, a Mataró: l'atenció primària torna a estar saturada. Foto: R.Gallofré

Els CAP alerten que tornen a estar "al límit" a les portes de la sisena onada

Metges i infermeres avisen que les baixes del col·lectiu creixen i que l'esgotament és un problema de "primera magnitud"

L'atenció primària recupera activitat presencial en la segona tardor en pandèmia i amb la incògnita de l'abast de la sisena onada. Metges i infermeres defensen que no només estan recuperant la presencialitat, sinó que tenen més pressió assistencial, per la vacunació, les proves covid i problemes d'una població més angoixada. Així ho explica la presidenta de l'AIFiCC, Alba Brugués, que indica que la presencialitat de les infermeres de família és del "120%". El president de la CAMFiC, Antoni Sisó, parla d'agendes majoritàriament presencials i la presidenta de la FoCAP, Meritxell Sánchez-Amat, diu que treballen "al 200%", però que hi ha "moltes necessitats acumulades". Els tres alerten que les baixes creixen entre uns professionals "al límit".

Abans de la pandèmia, les visites presencials representaven un 80% aproximadament de l'atenció primària, però en els darrers mesos s'han hagut de reduir per la covid-19 i van tocar fons l'abril del 2020 en representar el 25%. Eren les setmanes més dures de la pandèmia. Tot i que des de Salut han exposat en diverses ocasions que els CAP han de recuperar presencialitat, també han manifestat que no retornarien als nivells d'abans de la pandèmia.

Milloren les dades de Mataró. Foto del CAP Rocafonda. Foto: R.Gallofré

Entrada al CAP de Rocafonda.Foto: R.Gallofré


Ara bé, els responsables de les organitzacions de metges i infermeres de l'atenció primària entrevistats per l'ACN expliquen que estan recuperant l'activitat presencial i que s'aproximen als nivells d'abans de la pandèmia però que, a més, tenen molta més feina i pressió assistencial, com per la vacunació de la grip i la covid-19; les PCR i tests a pacients amb símptomes i als contactes i el seu seguiment; l'acompanyament de persones amb covid persistent i les necessitats d'una població més angoixada i amb més problemes socials.

La presidenta de l'Associació d'Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC), Alba Brugués, destaca que tot això fa que les infermeres hagin "augmentat la presencialitat al 120% [respecte abans de la pandèmia]" i que les agendes "estan pràcticament a la normalitat en la majoria de CAP". Brugués es fixa en la campanya vacunal i diu que la cobreixen amb jornades complementàries i que és més complicada per la variabilitat de casuístiques: "Estem vacunant de la grip; de terceres dosis de la covid els que fa sis mesos que van rebre la segona; ara també de la segona de Janssen i de primeres dosis". També fan les proves diagnòstiques de la covid-19 i l'augment de casos dels últims dies implica haver-ne de fer moltes més, ja que el protocol marca que tots els contactes d'una persona positiva s'han de fer un test o PCR.

"No hem deixat de fer atenció presencial en cap moment; al principi amb més filtres i després l'hem anat recuperant de manera progressiva i desigual en el territori. S'han obert les portes i s'estan fent les visites presencials de lliure accés", afirma la presidenta del Fòrum Català d'Atenció Primària (FoCAP), Meritxell Sánchez-Amat, que creu que s'ha repetit "un mantra com si els CAP no estiguessin treballant". "Ho estem fent a tota màquina, però hi ha molta feina acumulada, amb les visites de seguiment de crònics i preventives, una activitat que ha estat més parada durant aquests mesos. Estem treballant al 200%", subratlla aquesta metgessa de família.

Arxivat a:

Comentaris (7)

Rosa Fa 1 any
Ja no m’escalfo el cap amb això. Passo. Fan el que volen. Han aprofitat la pandèmia per retallar. La gent està deixada i els que treballem o els que ténen negocis seguim pagant una SS que no funciona. No tot és COVID, ja no.
Jordi Fa 1 any
Què han estat fent els metges que durant mesos i mesos no han atès als seus pacients? Posar vacunes? Analitzant mostres?
Carme Fa 1 any
Diuen que no han deixat de fer atenció presencial?? Vinga home!! Quina mentida.... amb l'excusa de la Covid no atenien ningú. Si estaves de sort i després de mil trucades t'agafaven el telèfon, et derivaven al 061. No et deixaven ni acostar al Cap. Si arribaves a anar a fer alguna gestió, no hi trobaves ningú ni es sentia cap telefon. Ho he preguntat moltes vegades i no he rebut resposta: on eren els metges del cap durant tot aquest temps? Així que menys victimisme
Arnau Fa 1 any
A treballar, que no fàn res fins que els presionen una mica i ni així, es toquen la pera tot el dia.
Ciutadana Fa 1 any
No me creo que esten tan colapsados, porque en verano también lo decían. Lo de la meva Salut no es que funcione muy bien cuando una vez dejas mensajes que te llamen, y no hacen las pertinentes llamadas... Aparte cambian códigos internos y después hay visitas que tienen que hacer los especialistas que no tienen la orden hecha. En fin....
8 apellidos catalanes Fa 1 any
Els funcionaris públics tenen la virtut de queixar-se sempre i plorar, com tots els funcionaris públics en aquest pais. Encara no entenc la gent aborregada que sortia a aplaudir-los a las 20h cada dia com si fóssin els únics que treballaven.. Altres que van treballar a la pandemia, casualment privats com camioners, botiguers, supermercats, farmaceutics, etc (esencials) no els veig queixar-se continuament com els metges públics..
Andrés Fa 1 any
Los políticos no invierten es la sanidad pública porque quieren que todos nos pasemos a la privada y hay muchos profesionales que dicen que están agotados pero luego trabajan también en la privada,así que yo ya no me creo anadien,lo siento pero es asi

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive