El retorn de les extraescolars presencials és un dels canvis en les restriccions
El retorn de les extraescolars presencials és un dels canvis en les restriccions

Aquests són els (pocs) canvis en les restriccions a partir d'aquest dilluns

Tot segueix pràcticament igual excepte les activitats extraescolars i l'esport, on hi ha un cert retorn a la normalitat

Qui esperavan grans canvis en les restriccions contra la Covid a partir d'aquest dilluns, dia 22 de febrer, quedarà ben decebut. Les modificacions anunciades divendres passat per la Generalitat són mínimes, ja que pràcticament tot segueix igual respecte a les setmanes anteriors, excepte en les extraescolars i l'esport. L'executiu i les autoritats sanitàries consideren que, malgrat el descens del risc de contagi, la situació als hospitals i les xifres de la pandèmia no permeten encara pràcticament cap flexibilització.

Dit això, hi ha alguns canvis que per als sectors directament afectats són força importants. Per una banda, les activitats extraescolars i d'esport escolar poden ser de nou presencials. Això sí, tan sols per als infants que es troben en Educació Infantil i Primària (els de secundària les han de seguir fent online o esperant a noves flexibilitzacions). I el límit d'alumnes per activitat torna a ser de 6. 

Una altra novetat és en l'àmbit de l'esport, ja que s'equiparen les normes de l'esport federat i dels consells esportius i es permetrà a tothom, a partir de dilluns, fer entrenaments de més de sis persones i participar en activitats competitives. Una flexibilització que molts clubs agrairan, després de mesos de penúria. 

La restauració oberta més hores i confinament comarcal són sobre la taula. Foto: R.Gallofré

La restauració manté els mateixos horaris que la setmana passada. Foto: R.Gallofré

La resta? Pràcticament tot igual. Pel que fa a les restriccions de mobilitat, es manté el confinament nocturn de 22h a 6h, confinament perimetral comarcal, limtació d'entrada i sortida de persones de Catalunya, sempre que no sigui per causes justificades. Els bars i restaurants poden obrir de 7:30h a 10:30h i de 13h a 16:30h i durant la resta del dia per lliurament a domicili. Les botigues han de mantenir el 30% d'aforament i tancar el cap de setmana si no són serveis essencials. Els centres comercials o botigues superiors a 400m2 també romanen clausurades. 

Imatge d'arxiu d'un entrenament en un campus de futbol infantil.

Es flexibilitzen les condicions de la pràctica esportiva

Museus, biblioteques i sales d’exposicions es mantenen oberts a la meitat del seu aforament, mentre que cinemes, teatres, auditoris, circs i sales de concerts també ho fan a un 50% amb un màxim de 500 persones (o un miler amb ventilació òptima) Els actes religiosos i les cerimònies civils seguiran amb un 30% de l’aforament, també amb un màxim de mig miler de persones o d’un miler si la ventilació òptima.

Arxivat a:

Comentaris (3)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive