Aquesta és la Vella Quaresma més especial, de Neil Harbisson
Aquesta és la Vella Quaresma més especial, de Neil Harbisson

Aquesta és la Vella Quaresma més especial, de Neil Harbisson

Els actes del Carnestoltes, reclosos al Monumental, acaben amb l’aparició de la Vella Quaresma

Mataró viu ja sota el regnat de la Vella Quaresma que ahir va fer acte de presència al Teatre Monumental, on es van recloure tots els actes del Carnestoltes. La imatge de la vella de set potes d’aquest any és de Neil Harbisson i presenta un dels aspectes més sorprenents de tantes dècades de tradició. La Vella es penjarà a la Plaça de la Peixateria però les potes se li tallaran virtualment cada diumenge fins Pasqua.

Neil Harbisson sempre sorprèn. Aquest artista multidisciplinar, que es presenta com a cyborg i que ha fet carrera fins i tot internacional en base als seus retrats sonors (plasma els colors que no percep a través dels sons) ha plantejat la Vella Quaresma més heterodoxa de la història. Tota negra, fins i tot tenebrosa: amb cos d’un punt contundent i difús que dona profunditat com de forat negre, les set cames i el cap i els braços de la figura juntament amb l’ement corpori semblen recordar de llut la forma amb la que es representa el virus de la Covid-19. No és aquesta l’única referència a la Covid de la proposta de Harbisson.

La Vella, amb pell i cua de peix al cap, duu mascareta i les dues mans ocupades: una amb el rosari de consuetud i l’altre amb la xeringa d’una vacuna contra la Covid. I encara té més detalls: cadascuna de les potes duu una inscripció d’elements propìs de la pandèmia que, metafòricament, se serraran i cauran cada diumenge. Serrant la pota preceptiva a la Vella Quaresma es tallarà amb el confinament, el toc de queda, les restriccions, el propi coronavirus, la distància, la quarantena i l'aïllament. 

Serra la Vella virtual

Cada diumenge de Quaresma, la Confraria de les Set Setmanes tallarà virtualment una pota de la vella a través de l’Instagram de la Vella. D’aquesta manera es convida a les famílies mataronines a seguir el ritual que en normalitat s’esdevindria a la Peixateria des de casa en compliment de les mesures restrictives. 

 

Comentaris (14)

Realista Fa 10 mesos
Segur que tots aquests que la critiquen no s’horroritzen pas quan veuen un tio pàlid clavat en una creu. Fins i tot, alguns portaran els nens a les processons, amb imatges sagnants i ploroses, o els faran fer la comunió. Deixeu-vos d’hòsties i diem les coses pel seu nom: la quaresma no és un acte happy per a nens, és una tradició religiosa tan tormentosa com l’església en si.
Horrible Fa 11 mesos
Terrible, es nota que l'ha fet en 5 minuts amb el photoshop. 0 original i gens adecuada a el que es la vella quaresma i el seu públic. ¿quants diners ha costat aquest abortament "artístic"?
holi personi! Fa 11 mesos
m'encanta!! es totalment diferent.
CARLES BONAMUSA Fa 11 mesos
No vull entrar en la part artística, però per l'època en que vivim, massa alegre no és' oi?
Andrea Fa 11 mesos
Aixó es oportunisme.Fer una "vella quaresma" que representa el virus. Els meus fills diuen que es una aranya?i que quan posaran la vella quaresma? No hagues estat millor una vella amb mascareta i guants respectant l'imatge característica?es una imatge bastant tétrica pensant en que els que més la buscaran seran la canalla.A casa hem posat l'imatge de la vella de sempre, i ja els hi expliquem que no podrem anar a la plaça i el per que. Sembla que es millor que veure aquesta imatge desastro
SCR Fa 11 mesos
L´art conceptual te que ser per a exposicions, per fer una vella quaresma no cal ni fa falta. Per fer aquesta vella quaresma podrien fer un concurs als coles de mataró i agafar la més votada, per exemple.
Anònim Fa 11 mesos
No crec que agradi a ningú nen, ells no tenen una percepció del art tant surrealistes, els hi agrada entendre el que veuen i sobretot colors vius que ja prou negre és el que vivim. Però sempre podia haver estat pitjor, un dibuix del Covid-19 amb 7 potes i explicar bé que és el que toca.
Nin Fa 11 mesos
Aquesta Vella Quaresme és perfecta per a que els nens es distreguin pintant!
Neil amb tots els respectes Fa 11 mesos
Ets bona gent i avantguardista. Et felicito i com artista dones altres visions. Enhorabona. Però la bella Xaruga té un públic infantil, costa d, entendre als menuts. Ho farem però no assegurem èxit. Però com obra i artista felicitats.
R.R.R. Fa 11 mesos
Siendo Mataró una ciudad sucia, descuidada, oscura,llena de delincuentes e inseguridad se merece un cartel a la misma altura...y así lo tenemos. Estamos en caida libre.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive