Vella Quaresma Plaça de la Peixateria durant el coronavirus. Foto: R.Gallofré
Vella Quaresma Plaça de la Peixateria durant el coronavirus. Foto: R.Gallofré

Hi haurà Vella Quaresma però les potes se serraran virtualment

La Plaça de la Peixateria tindrà la popular imatge però no hi haurà l’acte al carrer del Serra la Vella ni s'imprimiran els pòsters

De la mateixa manera que aquest any, tot i la pandèmia de Covid-19, a Mataró hi haurà Carnestoltes tot i que cap acte es farà al carrer, també la successora natural en el calendari de la festa, la Vella Quaresma, farà acte de presència i presidirà les set setmanes pertinents tot i que sense acte públic els diumenges per tallar-ne la pota.

La Vella Quaresma d’aquest 2021 manté la incògnita de qui n’és l’autor i quina serà la seva imatge. Tal i com mana la tradició, no es descobrirà fins a les acaballes de l’Enterrament de la Sardina, que aquest any es farà al Teatre Monumental com la resta d’actes del cicle de Carnestoltes. La Vella Quaresma farà acte de presència al final de l’acte, que es podrà seguir per televisió i xarxes i quedarà entronitzada al seu lloc, a la Plaça de la Peixateria, des d’on com mana la tradició presidirà la ciutat perden una pota per cadascuna de les set setmanes que dura el període abans de Pasqua.

La Confraria de les Set Setmanes, juntament amb la Direcció de Cultura, han preparat una versió virtual del ritual del ‘Serra la Vella’ amb la que cada diumenge a la una i des de l’Instagram de la Vella Quaresma es podrà veure el ritual habitual. No hi haurà, doncs, cap acte públic a la Plaça de la Peixateria ja que els actes de carrer estan expressament prohibits en l’actual context epidemiològic.

L’any passat, la Vella Quaresma dibuixada per Ricard Jordà va quedar-se durant setmanes amb les potes a mig serrar per l’adveniment del confinament i, de fet, no va ser fins avançat el desconfinament, ja al juliol, que va poder ser retirada del seu lloc.

Els pòsters no es repartiran

El ritual de serrar la pota a la Vella Quaresma cal recordar que també es fa a nivell escolar als centres educatius de la ciutat i en clau familiar a moltes llars mataronines. Qui el vulgui seguir, però, aquest any no podrà recollir els pòsters amb la imatge de la Vella d'aquest any ja que l'Ajuntament ha decidit no imprimir-ne. Qui vulgui tenir la Vella se la podrà descarregar des de la web de Cultura Mataró a partir del mateix dia 17, per imprimir, pintar i retallar si s'escau. 

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive