El cartell de Les Santes 2022, obra de Sit Cantallops
Notícies relacionades
El cartell de Les Santes 2022, obra de Sit Cantallops

Aquest és el cartell de Les Santes 2022, obra de Sit Cantallops

L’artista i tatuadora mataronina reivindica la figura de dues dones que volen gaudir de la festa sense temor a les agressions masclistes

Mataronins i mataronines, aquest és el cartell de Les Santes 2022. L’artista i tatuadora Sit Cantallops és l’autora d’una imatge impactant, el primer cartell de la Festa Major en dos anys. Hi dibuixa la ciutat de Mataró, amb els diferents elements i comparses distribuïts per tota la ciutat i amb dues figures femenines de protagonistes centrals. Dues dones que volen viure la festa i al carrer sense por i sense masclisme. Un cartell de missatge potent.

Cartell Santes 2022 Din A4
 

 

  • ENQUESTA: T'agrada el cartell de Les Santes 2022? Vota aquí. 

Sit Cantallops explica que amb aquest cartell ha volgut reflectir el sentiment de festa a tota la ciutat. És per això que els edificis i indrets que hi ha dibuixat no són només del centre històric de Mataró. L’element central del cartell són les dues figures femenines, per la ubicació, pel volum i pel color. És una interpretació de com serien les santes Juliana i Semproniana ara, dones joves, naturals, amb actitud de gaudir de la festa i de la ciutat, del seu mar, del seu sol..

Sense temor a agressions masclistes

L’artista reivindica la figura femenina com a element central del cartell, i reivindica que la dona pugui gaudir de Les Santes i del carrer sense temor a possibles agressions masclistes que malauradament encara es cometen en entorns festius.

Al cartell també hi ha, de manera dispersa, tots les figures de les comparses institucionals. Durant Les Santes, aquestes contribueixen a dotar de vida els carrers i les places. És una manera de cercar la interacció amb qui mira el cartell, descobrint la ubicació tant de les figures com dels elements arquitectònics de Mataró.

A la llegenda del cartell ha utilitzat els colors de Mataró, el blau i el vermell de la bandera oficial de la ciutat. Després de més de dos anys de pandèmia, aquest 2022 recuperarem la nostra festa i els nostres carrers. Per això l’any és important i té una posició destacada al cartell, l’espai públic també n’és part essencial. Les Santes ocupen i omplen la ciutat, com la gent omple els carrers durant els dies de Festa Major. Les Santes tenen una funció integradora de ciutat, són dies en què tots ens fem Mataró més nostra que mai.

L'artista Sita Cantallops (dreta) amb el cartell. Us agrada la seva proposta?

L'artista Sita Cantallops (dreta) amb el cartell. Al seu costat, Jaume Quílez, fotògraf de Les Santes 2022. Foto: Cultura Mataró


 

Qui és l'autora, Sit Cantallops?
 

L’artista va néixer a Arenys de Munt l’any 1993. Viu a Mataró i té molts vincles professionals i personals amb la ciutat. Va estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona i es va especialitzar en dibuix. També va estudiar il·lustració a l’Escola Joso, Centre de Còmic i Arts Visuals de Barcelona. D'aquí n'ha extret gran part de la tècnica que utilitza i que la defineix. Actualment treballa de tatuadora a l’estudi Asimetric Gallery.

Paral·lelament al món del tatuatge, l’artista es manté activa en entorns relacionats amb la creativitat del dibuix i la il·lustració, i gran part de la seva obra es plasma en escenes i paisatges costumistes o bé onírics. Ha participat en diverses mostres i projectes a La Destil·leria Espai Cultural de Mataró, al M|A|C – Mataró Art Contemporani i, aquest 2022, ha estat autora de la Vella Quaresma.

El fotògraf d'enguany

El Plenari de Santes també ha servit per descobrir qui serà el fotògraf d'enguany a la Festa Major. Es tracta d'un altre nom jove, Jaume Quílez, nascut a Mataró l'any 1997, graduat en fotoperiodisme i especialitzat en fotografia analògica i tècniques antigues tot i que també utilitza suports digitals. El que més li agrada és la fotografia de concert i la fotografia documental. Actualment, treballa amb el grup de música mataroní “The Tyets”. Les seves fotografies es poden veure al perfil d'Instagram @jaumequilez.

 

Comentaris (52)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive