Aprovat sense sorpreses el pressupost de l’Ajuntament per...
Aprovat sense sorpreses el pressupost de l’Ajuntament per...

Aprovat sense sorpreses el pressupost de l’Ajuntament per aquest any

El govern bipartit fa valer la seva majoria absoluta mentre els tres grups de l’oposició voten en contra el pressupost aprovat

No hi havia marge perquè n’hi haguessin i, en efecte, no hi va haver sorpreses. L’Ajuntament de Mataró el govern amb majoria absoluta el govern bipartit del PSC i En Comú Podem i els seus 15 vots van ser els suports amb els que es va aprovar el pressupost municipal per aquest 2021. Els tres grups de l’oposició s’hi van alinear en contra. 

El projecte de pressupost aprovat no ha variat respecte l’aprovació inicial. Durant el període d’exposició pública han estat presentades al·legacions pels grups municipals d’ERC i Junts per Mataró. ERC va presentar 64 al·legacions i Junts per Mataró 9. Totes les al·legacions relatives a modificar el pressupost aprovat inicialment han estat desestimades, mentre que s’han acceptat d’altres referides a propostes de futur, estudis o retiment de comptes. Ciutadans no ha presentat al·legacions.

El més alt de la història

Tal i com es va dir al presentar-lo per part del govern, el pressupost de l’Ajuntament és el més alt de la història local. Puja a 152,47 milions d’euros, que representa un augment del 3,25% respecte a l’any anterior (4,8 milions d’euros). El pressupost de despesa corrent i càrrega financera és de 132,8 M € i el pressupost d’inversió és de 19,4 M €.

Els comptes generals de l’Ajuntament contemplen 3,2 milions d’euros per a la reconstrucció econòmica i social: es repeteix la dotació d’1,5 milions en despesa del Pla de reconstrucció, i es traslladen 1,7 milions dels romanents de l’any passat per a projectes d’inversió vinculats també a la reactivació. La voluntat és que una part del romanent de tresoreria positiu de l’any passat serveixi per incrementar encara més els 3,2 milions que es destinaran a reconstrucció social i econòmica. A més, la proposta de pressupost destina 500.000 € (el doble que al 2020) a ajuts fiscals per a les persones més perjudicades per la crisi de la Covid-19.

Despeses

Per destí, la major despesa de l’Ajuntament és l’ensenyament (20,08 milions, amb un  lleuger increment del 0,05 %). Però destaquen l’augment de les partides destinades a medi ambient, jardins i sanejament (6,85 milions, un 61,10% més); recollida, tractament de brossa i neteja viària (15,23 milions, un 10,41 % més); seguretat i protecció civil (16,11 milions, un 7,62% més respecte al 2020); i protecció i promoció social (13,88 milions, un 3,47% més), entre altres.

Pel que fa al pressupost consolidat amb les empreses, la major despesa del grup Ajuntament correspon a medi ambient, jardins i sanejament amb 22,05 milions (2,5 milions més que al 2020).

Inversions

Al 2021 el pressupost d’inversions de l’Ajuntament puja a 19,4 milions d’euros, que es finançarà principalment amb nou endeutament (13,5 milions d’euros), subvencions (4,42 milions) i estalvi corrent (1,5 milions).

  • 1,7 milions en actuacions a l’espai públic (Pla d’asfaltat, Pla director de jocs infantils i àrees de salut, entre altres)
  • 6,24 milions en equipaments (coberta de la pista poliesportiva de Cirera, Centre d’Acollida d’Animals de Companyia, etc.
  • 2,42 milions per a l’expropiació de la finca Sorrall i l’adquisició de la nau Fontdevila i Torres, etc.) i habitatge 
  • 1,81 milions per al fons d’inversió d’habitatges i el programa Lloguem!)

El pressupost d’inversió consolidat puja a 33,8 milions. La partida més important en aquest cas segueix sent per posar la ciutat al dia (15,28 milions globals, dels quals 11,78 milions són per a equipaments i 3,5 per a espai públic).

 

Arxivat a:

Comentaris (1)

Ina Fa 2 mesos
Caram, hi han alguns (en especial barbuts) que en pocs mesos la feina feta per ells és inversament proporcional al pes adquirit. Això es de viure millor que treballar. Diuen que els polítics tenen estres i responsabilitats i per això guanyen tant. No serà d'un parell dels que es veu a les fotos... Així va la ciutat de mal en pitjor

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive