Un moment del Ple Municipal del pressupost
Un moment del Ple Municipal del pressupost

Pressupost de l’Ajuntament de Mataró: les inversions pel 2021

Els vots del govern municipal serveixen per aprovar inicialment el pressupost mentre l’oposició hi vota en contra

El presentat com “el pressupost més elevat de la història” de l’Ajuntament de Mataró va superar dijous la seva primera aprovació sense sorpreses. Ja se sap que el bipartit de govern (PSC i En Comú Podem) tenen majoria absoluta i els tres grups de l’oposició van votar en contra dels comptes.

Ara el pressupost passa a exposició pública i s’ha d’aprovar defintiviament en les properes setmanes. Són uns comptes que arriben als 152,47 milions d’euros i amb un pressupost d’inversió de 19,4 milions, mentre que el pressupost consolidat amb les empreses municipals serà de 181,93 milions. El govern ha venut el relat que la proposta de comptes “centra els esforços principalment en la lluita contra els efectes de la Covid-19 a la ciutat, amb 3,2 milions reservats a la reconstrucció social i econòmica, i en el manteniment i millora de serveis municipals”. Però també és un pressupost que dona continuïtat al programa d’inversions.
 

Les inversions previstes pel 2021

Al 2021 el pressupost d’inversions de l’Ajuntament puja a 19,4 milions d’euros, que es finançarà principalment amb nou endeutament (13,5 milions d’euros), subvencions (4,42 milions) i estalvi corrent (1,5 milions). La partida més gran és per posar la ciutat al dia (8 milions), que inclou 1,7 milions en actuacions a l’espai públic (Pla d’asfaltat, Pla director de jocs infantils i àrees de salut, entre altres) i 6,24 milions en equipaments (coberta de la pista poliesportiva de Cirera, Centre d’Acollida d’Animals de Companyia, etc.). 

Segueixen les partides destinades a urbanisme (2,42 milions per a l’expropiació d’una finca al Sorrall, l’adquisició de la nau Fontdevila i Torres, etc.); habitatge (1,81 milions per al fons d’inversió d’habitatges i el projecte Lloguem!); sostenibilitat energètica (1,71 milions per a enllumenat públic, projectes d’autoconsum/pobresa energètica, etc.); promoció econòmica (1,65 milions per al Pla d’Impuls del Centre, la millora dels polígons, etc.); neteja i recollida de residus (1,56 milions), mobilitat i seguretat (1,28 milions, per a actuacions vinculades al Pla de mobilitat, instal·lació de càmeres de videovigilància, etc.) i ciutat intel·ligent i govern obert (0,98 milions).

 

Arxivat a:

Comentaris (4)

anonimus Fa 5 mesos
¿Cuanto va a costar mantener a okupas, ladrones i gente que ha venido a hacer daño sin querer integrarse?
barbaroja Fa 5 mesos
quanta gent veiem pero tan poca feina. no ens estranya que pugin tant els impostos per mantenir a tanta gent sense resultats a la ciutat on solament veiem abundancia en bruticia i delinquents i també com veiem a la foto en càrrecs municipals. pero brilla per la seva ausencia la seguretat als carrers, la neteja, voreres en bon estat, feina, serveis, progrès, d'això res de res .
Jordi Torrent Fa 5 mesos
O no tienen ni idea o no tienen vergüenza. Las partidas deben estar en consonancia con las prioridades de la ciudad y por lo que se ve, la Seguridad no es una prioridad, de los 182 millones, solo 1,72 millones para seguridad y ni eso, porque también abarca el apartado de movilidad. Un montón de millones para gilipoyeces totalmente prescindibles en este momento. Tal y como dice el conciudadano Rodrigo. LAMENTABLE !!
roberto rodrigo Fa 5 mesos
Lamentable.....nuestros gestores públicos son los profesionales peor preparados que puede generar nuestra sociedad....lo dicho lamentable

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive