L'Oficina Local d'Habitatge de Mataró, que tramita els ajuts al lloguer per a majors de 65 anys
L'Oficina Local d'Habitatge de Mataró, que tramita els ajuts al lloguer per a majors de 65 anys

Ajuts al lloguer per a majors de 65 anys

La convocatòria ja està oberta amb un màxim de 200 euros al més per pagar el lloguer

La Generalitat ha obert la convocatòria per obtenir ajuts al lloguer adreçada als majors de 65 anys. Les sol·licituds es poden presentar des d'aquest dimarts, dia 27 de febrer, i fins al proper 27 de març.

Properament també hi haurà línies similars per a persones de 35 a 64 anys (es convocarà properament) i per a joves de fins a 35 anys (la convocatòria s’obrirà l’11 de març).

Pel que fa al suport econòmic per al col·lectiu de majors de 65 anys, les condicions que s'estableixen és que el demandant sigui titular d’un contracte de lloguer o de cessió d’ús de l'habitatge o habitació que constitueixi el seu domicili habitual, ser-hi empadronat abans de la data de convocatòria i complir amb el màxim d'ingressos establerts per la Generalitat.

L'import màxim de l'ajut serà de 200 euros, i el mínim, de 20 euros al mes. La unitat familiar ha de tenir ingressos inferiors a 24.301,58 € a l’any. L'import màxim del lloguer ha de ser de 900 euros per habitatge (450 per habitació). 

El tràmit es pot fer online o bé presencialment a l'Oficina Local d'Habitatge de l'Ajuntament de Mataró, on es pot demanar cita prèvia per rebre assessorament. Al 2023, l'Oficina Local d'Habitatge va tramitar 2.430 sol·licituds d'ajuts al lloguer.

L'objectiu dels ajuts és prevenir el risc d’exclusió residencial de les famílies i persones amb menys recursos. En el cas de persones en risc imminent d'exclusió, hi ha altres línies de suport econòmic que es poden demanar al llarg de l'any. Els ajuts s'otorguen en un moment que els preus del lloguer s'han disparat al conjunt del país. En el cas de Mataró aquest fet afecta especialment la butxaca dels seus residents: el percentatge de la renda que els veïns dediquen al lloguer del 23%, per sobre de la mitjana catalana i de la majoria de ciutats similars.

 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive