Oficina Local d’Habitatge de Mataró. Foto: R.Gallofré
Oficina Local d’Habitatge de Mataró. Foto: R.Gallofré

Coronavirus: ajuts de fins a 750€ al mes per al lloguer

Les subvencions al pagament del lloguer ja es poden solicitar a Mataró i s'han ampliat pensant en les famílies amb pèrdua d'ingressos a causa del covid-19

L'Ajuntament de Mataró ha començat a tramitar els ajuts al pagament del lloguer, que enguany s'han ampliat de cara a fer front a l'impacte econòmic i social del Covid-19. La subvenció pot arribar a un import màxim mensual de 750 euros, per a un total de sis mesos de renda de lloguer, de l'abril al setembre de l'any 2020. Són ajuts específics per a famílies afectades laboralment per la crisi. Aquests ajuts se sumen als que ja està facilitant l'Ajuntament per als llogaters de pisos del parc públic d'habitatge.

L’Oficina Local de l’Habitatge tramita els ajuts al pagament del lloguer de l'habitatge habitual, que convoca la Generalitat. La subvenció s’adreça a famílies arrendatàries que es trobin en situació d’atur, Expedient Temporal de Regulació d’Ocupació (ERTO), o que hagin vist reduïda la seva jornada de treball de manera que els suposi una pèrdua d’ingressos. Les despeses de lloguer i dels subministraments bàsics han de superar el 35% dels ingressos nets de la unitat familiar, i es trobin en una situació sobrevinguda de vulnerabilitat econòmica que puguin acreditar. 

 

En concret, el conjunt dels ingressos dels membres de la unitat familiar, en el mes anterior a la sol·licitud de l’ajut, no siguin superiors a 1.613,52 € mensuals. Aquesta xifra s'amplia als 2.151,36€ mensuals si la unitat familiar té algun membre amb discapacitat. En cas que sigui la persona deutora principal qui pateix aquesta discapacitat, ​el límit d’ingressos augmenta fins els 2.689,20 € mensuals. A més, aquests ingressos màxims es podran incrementar en 53,78 € per cada fill a càrrec o en 80,67 € per fill, si la família és monoparental. També cal que l’import mensual del lloguer sigui com a màxim de 900€.

Les solicituds es poden presentar fins al proper 30 de setembre preferentment de forma telemàtica, tot i que també es pot demanar cita prèvia a l’Oficina Local d’Habitatge de Mataró al telèfon 93 757 85 38. També es poden fer consultes al correu electrònic pumsa@pumsa.cat.

Les condicions a complir

 • Estar afectat per un ERTO o en situació d'atur causada pel coronavirus
 • El lloguer i les factures suposen més del 35% dels ingressos nets de la unitat familiar
 • Els ingressos en el mes anterior a la sol·licitud no poden superar els 1.613 euros
 • El lloguer no pot superar els 900 euros al mes
 • L'Ajunt és per a un màxim de sis mensualitats

 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive