L’Ajuntament de Mataró reobrirà els parcs infantils
L’Ajuntament de Mataró reobrirà els parcs infantils

Capgròs.com - ACN

L’Ajuntament de Mataró reobrirà els parcs infantils

L’Ajuntament deia que no podia garantir la seguretat i els tenia tancats però la millora epidemiològica i la pressió social ha dut al canvi d’escenari

“Potser ara és el moment”. Amb aquestes declaracions la regidora de Salut Pública de Mataró, Laura Seijo, obre la porta a obrir els parcs infantils de la ciutat. L’Ajuntament ho plantejarà dilluns al comitè d'emergències: Mataró és l'única gran ciutat que continua amb els parcs infantils tancats i la situació s'allarga ja un any de manera gairebé ininterrompuda –l'Ajuntament els va obrir durant un mes a l'estiu. Les famílies estan "indignades" i s'han començat a mobilitzar per exigir la seva reobertura.

La regidora de Salut Pública de Mataró, Laura Seijo, explica que la decisió de tancar-los es va prendre per qüestions de "seguretat" i recorda que la possibilitat d'obrir-los que preveu el Prociat està condicionada a "unes mesures de desinfecció molt estrictes" que el consistori diu no poder assumir en els 128 parcs infantils que hi ha a la ciutat.

Mataró ja té els parcs tancats, com farà ara Madrid

Aquesta estampa indigna les famílies. Foto: Berta Mundó

La pressió de les famílies

El moviment 'Obrim els parcs de Mataró' assegura que aquest és un argument que no se sustenta, quan altres ciutats grans i també pobles petits sí que poden mantenir els parcs infantils en les condicions òptimes que exigeix el context sanitari. En aquest sentit, les famílies acusen el consistori de no prioritzar les polítiques d'infància. "No hi ha dades que demostrin que hi ha menys contagis a Mataró pel fet de tenir els parcs tancats", etziba Blanca Tell. De fet, Mataró va ser una de les ciutats amb un índex de rebrot més alt durant la segona onada de la pandèmia, la passada tardor. A l'octubre superava els 2.000 punts quan la mitjana catalana estava al voltant dels 800.

Tell assegura que les mesures que s'apliquen a Mataró "no s'entenen" i les famílies han demanat la paraula al ple municipal de març per exposar els seus neguits i exigir la reobertura dels espais infantils. "Cal vetllar per la salut mental dels infants. Els parcs són espais d'oci a l'aire lliure", exclama Olalla Garcia, una altra de les portaveus de les famílies.

Àrea de joc infantil a la plaça Turó de Mata de Mataró, precintada per  la Covid. Foto: R. Gallofré

Àrea de joc infantil a la plaça Turó de Mata de Mataró, precintada per la Covid. Foto: R. Gallofré

Dilluns, fumata blanca o negra

En aquest sentit, el Procicat ja va emetre en el seu dia un informe que definia aquests espais com a "beneficiosos" per als infants i no considerava "adient" tancar-los, traslladant drets i deures tant a les famílies com a les administracions locals per tal de garantir-ne el seu ús en condicions de seguretat sanitària.

És en aquest context que l'Ajuntament es planteja ara reobrir els espais d'esbarjo, coincidint amb la mobilització de les famílies. "Plantejaré al comitè d'emergències que és millor que els nens estiguin en espais oberts, que les superfícies no contagien i que les UCI estan controlades", afirma la regidora. La reunió del comitè d'emergències està convocada per aquest dilluns. "Volem que els nens puguin jugar. Potser ara sí que és el moment", confessa Seijo. Amb tot, el moviment veïnal prepara un manifest per adreçar-se al Síndic de Greuges i no descarten manifestacions en les pròximes setmanes si la situació no es recondueix.

Comentaris (8)

jordi Fa 4 mesos
Hi ha coses que no s'entenen, ni tenen explicació, uns diuen que es qüestió de salut d'altres perquè no hi ha diners. (no saben no contesten) tots els parcs de Catalunya oberts, els parcs dins de les escoles oberts, les aules amb els nens tancats a dins (cosa comprensible) i ara expliquin a un nen o nena que no pot pujar a un gronxador, i em de marxar a Llavaneres o Vilassar perquè puguin jugar. Senyors del Ajuntament, a que jugant vostès. Son els nens els que volen jugar, no vostès.
Geoffrey Fa 4 mesos
Yes,the council and mayor very much need to get their priorities in order, To stop supporting illegal criminal immigrants , get your house in order first, then the people will respect you and then maybe also the local police which do nothing to enforce the laws, with exception to parking, or same such.
Pep Fa 4 mesos
Els perjudicats, com sempre, els que fèiem el que ens manaven. A alguns parcs les cintes ja són fóra i els nanos gronxant-se, i ningú de l'ajuntament controlant...
Mataroní Fa 4 mesos
Com sempre, el govern municipal anant tard i decidint quan la gent s'organitza. I la platja, aquest any també l'obriran més tard que la resta ?
Ciutadana Fa 4 mesos
Diu aquesta regidora que no podia garantir la desinfecció, i a totes les altres ciutats com que si podien? També es volien estalviar els diners en això de netejar? Jo la veritat no se on van els diners en aquest ajuntament i a més que ens pugem els impostos cada any. I compte que han cedit per les pressions dels veïns. Quin nivell d'aquesta gent que ens mana
Eva Fa 4 mesos
Exacto se intentan ahorrar que si en mantenimiento de limpieza, de semáforos, de seguridad ciudadana etc pero no los ves ahorrar en medidas de gastos de personal y sus sueldos cuando llevan un año que con la pandemia han tenido cerrados. Unos sinvergüenzas que ahorran en los demás pero no en ellos mientras exacto suben impuestos. Te dirán que si el Covid conlleva más gastos y al resto de ayuntamientos no llegó el Covid?
Anonimo Fa 4 mesos
Lo que no entiendo como les falta personal.Se puede hacer prueba piloto.Quien cobra ayudas i tiene menos de 60 años a hacer trabajos publicos.Limpiar parques,pintar pisos vacios para alquiler social etsetera.I si no hace por lo menos un dia por semana no cobra ayudas
Joan Fa 4 mesos
Ja era hora. Estan oberts a tot arreu.
R.R.R. Fa 4 mesos
Mataró la vergüenza del maresme
Eva Fa 4 mesos
Y de Catalunya y España gracias a este ayuntamiento de incompetentes

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive