Riera de Sant Simó. L’ACA aprova les ajudes per netejar les rieres de Mataró Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Riera de Sant Simó. L’ACA aprova les ajudes per netejar les rieres de Mataró Foto: R.Gallofré

L’ACA aprova les ajudes per netejar les rieres de Mataró

L’ACA aporta 35.000 euros per a obres de manteniment i conservació de les rieres d’Argentona i Sant Simó

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha aprovat sengles ajudes per desbrossar i netejar les dues rieres de Mataró, la d’Argentona i la de Sant Simó. L’ACA ajuda els ajuntaments amb aquests programes per al manteniment de les lleres en els seus trams urbans.

Concretament l’ACA subvencionarà amb 22.301 euros les obres de la Riera de Sant Simó i amb 13.201 la de la Riera d’Argentona. L’Ajuntament de Mataró explica que les ajudes aprovades són per actuacions a realitzar, que encara no estan en tràmit de licitació. 

Aquesta subvenció finançarà actuacions en domini públic hidràulic dins de zona urbana que comportin la retirada selectiva de grans densitats de vegetació que obstaculitzin el pas de l’aigua, l’erradicació d’espècies vegetals invasores que redueixen la capacitat de desguàs, la retirada d’arbres morts i caiguts i la retirada i redistribució de sediments.

4,4 milions a tot Catalunya

L’ACA destinarà 4,4 milions d’euros per actuacions de manteniment i conservació de lleres en zona urbana, dins de l’àmbit de les conques internes. Durant el mes d’agost s’ha adjudicat una línia d’ajuts arran de les sol·licituds presentades pels ajuntaments, amb l’objectiu de reduir el risc d’inundacions.

 

Comentaris (4)

Indignada Fa 9 dies
Com pot ser ara facin això, quan fa uns mesos vaig veure i tinc gravat en vídeo treballadors de l’Ajuntament tirant totes les canyes i brosses dins de la riera ?? Tan costava fer-ho bé des del principi? Ens haguéssim estalviat moltes molèsties i diners!! Ara si. Nosaltres anar pagant tot com tontos!!! Que es busquin els responsables i ho paguin ells
rius Fa 9 dies
Nunca entenderé que con toda la gente que tiene David Bote pagandoles ayudas con nuestros impuestos para comprarles sus votos y que no pegan palo al agua pues como que no les hacen limpiar la ciudad que esta sucisima, limpiar rieras que cada 3 x 4 tienen que cerrar las playas de la porqueria que acumulan sin limpiar y de paso hacen un minimo bien a la sociedad que los mantiene. Y el ahorro en mas gastos para subirnos mas impuestos. Pero eso no lo veras al alcalde reclamar esta justicia
Anònim Fa 9 dies
Doncs agafeu a tots els que cobren prestacions, subsidis etcètera i a netejar riera i boscos, però és clar això no interessa feria enfadar els votants i vividors de tots aquests, millor al sofà de casa i anar cobrant
Xavier Nubiola Fa 9 dies
Perquè les rieres compleixin la seva funció de recuperar sorra de les platges després dels temporals, cal alguna cosa més que una neteja de matèria vegetal del tram urbà, per exemple alliberar la llera de passos inferiors de vehicles i especialment a la desembocadura.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive