75 multes al dia per accés indegut al Centre de Mataró
75 multes al dia per accés indegut al Centre de Mataró

75 multes al dia per accés indegut al Centre de Mataró

El nombre d’infraccions s’adiu al d’altres ciutats amb tancaments al trànsit similars, segons l’Ajuntament de Mataró

Ha passat més d’un mes des de la implementació efectiva del tancament del Centre de Mataró als vehicles i el primer balanç que ha fet públic l’Ajuntament explica que un 1,6% dels accessos són indeguts, són de vehicles infractors. Això suposa una mitjana de 75 sancions al dia, 75 multes d’entre 90 i 200 euros.

  • Explica l’Ajuntament de Mataró que aquest és un percentatge d’infraccions detectades equivalent al de les ciutats que disposen de dispositius de control fixos o radars. 
  • A partir de demà dimarts es canvia el sentit d’entrada i sortida del pàrquing de la Riera, eliminant més vehicles de la Muralla del Tigre i el carrer de Sant Josep.


Les primeres dades fetes públiques

El sistema de captació i lectura de matrícules que controla els accessos a l’illa de vianants del Centre va registrar 188.258 entrades de vehicles a la zona restringida entre el 2 de maig –inici del període de sancions– i el 12 de juny. En aquest temps s’han detectat 3.157 infraccions per accessos sancionables, que suposen unes 75 diàries, és a dir un 1,6 % dels accessos totals. Altres ciutats que, com a Mataró, tenen dispositius de control o radars fixos detecten percentatges d’infraccions que se situen també entre l’1,5 % i el 2 %. 

En el cas de l’illa de vianants del Centre les infraccions les cometen vehicles que han accedit a l’illa de vianants o hi continuaven a dins més enllà de l’horari permès i que no disposaven de l’autorització pertinent. Els incompliments se sancionen amb multes de 90 a 200 euros. Les dades registrades per la plataforma han de permetre a l’Ajuntament identificar el perfil de persones infractores i també analitzar els possibles casos de reincidència i per què es produeixen. 

  • L’Ajuntament va anunciar al gener les noves mesures d’accés a l’illa de vianants del Centre. La modificació d’horaris i les noves condicions es van implantar el 19 de febrer, tot i que les sancions no es van iniciar fins al 2 de maig. 

Comentaris (32)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive