Dos agents de la Policia Local de Mataró, controlant les normatives Covid-19. Foto: R.Gallofré
Dos agents de la Policia Local de Mataró, controlant les normatives Covid-19. Foto: R.Gallofré

Uns 6.300 mataronins denunciats des del març per incomplir la normativa Covid-19

La majoria de sancions imposades per la Policia Local han estat per no dur mascareta i per no respectar els horaris

Des de l'inici de la pandèmia, prop de 6.300 mataronins han estat sancionats per incomplir les normatives de prevenció de la Covid-19. Segons dades de l'Ajuntament, la Policia Local ha interposat la majoria d'aquestes denúncies a persones que no portaven la mascareta, i també destaquen les sancions per beure alcohol al carrer, no respectar els horaris o protagonitzar aglomeracions. 

L'Ajuntament de Mataró ha fet públic que entre el mes de juliol i fins aquest gener la Policia Local ha interposat un total de 3.480 denúncies per incomplir aquestes normatives. Dades que se sumen als 2.800 mataronins i mataronines sancionats entre març i juny de 2020, quan estava en vigor l'Estat d'Alarma i el confinament domiciliari. 

Respecte a aquesta última tongada, més de 2.000 sancions han estat per no dur mascareta o bé fer-ne un ús inadequat. 206 han estat per consum d’alcohol a la via pública; 165 per no respectar els horaris establerts per estar a l’espai públic; 165 per reunions o aglomeracions de més de 6 persones; 152 a activitats que incomplien la normativa vigent pel que fa a l’horari, a l’aforament, a les mesures d’higiene i prevenció de contagis o a altres prohibicions; 138 per fumar al carrer; 123 per no respectar la distància interpersonal; 121 per incomplir les restriccions de mobilitat i 323 per altres infraccions de la normativa per contenir la Covid-19.

El consistori destaca que, segons les dades policials, en les darreres setmanes s'ha produït una millora en el compliment d'aquestes normatives en l'espai públic. Policia Local i Mossos d'Esquadra són els encarregats de vetllar perquè es respectin les normes de prevenció i de seguretat. Les sancions poden comportar multes d'entre 100 i 60.000 euros, depenent de la gravetat de la infracció. 

 

 

Arxivat a:

Comentaris (4)

Ramon Casas Peña Fa 1 mes
Però tranquils, que tots aquests acabaran per no pagar cap multa.
Jordi Fa 1 mes
Em pregunto si denunciar, ha servit mai per res en aquest país. El que m' agradaria saber és quantes d' aquestes denúncies s' han pagat. Crec que cap.
jordi Fa 1 mes
Si para lo único que sirve la policía de Mataró es para esto nos sale muy , pero que muy cara....como mínimo los agentes tendrían que dar ejemplo y no conducir las patrullas tomandose un café y sin mascarillas, no fumar cuando lleven el uniforme en la via pública, dejar de hacer sus recados personales en horario laboral etcccc.... y sobretodo ser educados y empáticos que nuestro sudor nos cuesta el pagarles la nómina religiosamente.
Alex Fa 1 mes
Si, per això sí que perden el cul, però quan els truques per denunciar qualsevol altra cosa ni es presenten. Que hi ha un boig pel teu barri cridant "te mataré" durant més de 2 hores i es possa a apretar el timbre d'un interfon fins que deixa de funcionar, a les 2 de la matinada? Cap problema, ningú apareix. Però no tornis caminant sol cap a casa a partir de les 22h perque et guanyes una multa... Tranquils, q estan per protegir-nos, no per recaudar....

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive