Dos agents de la Policia Local de Mataró, controlant les normatives Covid-19. Foto: R.Gallofré
Dos agents de la Policia Local de Mataró, controlant les normatives Covid-19. Foto: R.Gallofré

Uns 6.300 mataronins denunciats des del març per incomplir la normativa Covid-19

La majoria de sancions imposades per la Policia Local han estat per no dur mascareta i per no respectar els horaris

Des de l'inici de la pandèmia, prop de 6.300 mataronins han estat sancionats per incomplir les normatives de prevenció de la Covid-19. Segons dades de l'Ajuntament, la Policia Local ha interposat la majoria d'aquestes denúncies a persones que no portaven la mascareta, i també destaquen les sancions per beure alcohol al carrer, no respectar els horaris o protagonitzar aglomeracions. 

L'Ajuntament de Mataró ha fet públic que entre el mes de juliol i fins aquest gener la Policia Local ha interposat un total de 3.480 denúncies per incomplir aquestes normatives. Dades que se sumen als 2.800 mataronins i mataronines sancionats entre març i juny de 2020, quan estava en vigor l'Estat d'Alarma i el confinament domiciliari. 

Respecte a aquesta última tongada, més de 2.000 sancions han estat per no dur mascareta o bé fer-ne un ús inadequat. 206 han estat per consum d’alcohol a la via pública; 165 per no respectar els horaris establerts per estar a l’espai públic; 165 per reunions o aglomeracions de més de 6 persones; 152 a activitats que incomplien la normativa vigent pel que fa a l’horari, a l’aforament, a les mesures d’higiene i prevenció de contagis o a altres prohibicions; 138 per fumar al carrer; 123 per no respectar la distància interpersonal; 121 per incomplir les restriccions de mobilitat i 323 per altres infraccions de la normativa per contenir la Covid-19.

El consistori destaca que, segons les dades policials, en les darreres setmanes s'ha produït una millora en el compliment d'aquestes normatives en l'espai públic. Policia Local i Mossos d'Esquadra són els encarregats de vetllar perquè es respectin les normes de prevenció i de seguretat. Les sancions poden comportar multes d'entre 100 i 60.000 euros, depenent de la gravetat de la infracció. 

 

 

Arxivat a:

Comentaris (4)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive