Reclamen que Mataró tingui un carrer o plaça ’1 d’octubre’
Reclamen que Mataró tingui un carrer o plaça ’1 d’octubre’

Redacció

Uns 3.000 mataronins firmen perquè un carrer de la ciutat es digui 1 d’Octubre

En total són 3.138 signatures, el 10% del nombre de persones que va votar a Mataró l’1 d’octubre del 2017

Un total de 3.138 mataronins han signat perquè un carrer de la ciutat passi a dir-se 1 d’Octubre per recordar el referèndum sobre la independència de Catalunya del 2017. El Consell Local per la República ha tancat la campanya de recollida de firmes que va iniciar el 8 de novembre. El nombre d’adhesions de particulars i d’entitats mataronines, 3.138, representa el 10% del total de persones que van votar a Mataró durant la jornada del referèndum (31.382).  

A la capital del Maresme, més de quaranta entitats s’han sumat a la iniciativa. Una part important del total de signatures, 2.000, ja es van entrar al Registre Municipal el passat dia 8 de febrer. Ara, el consell hi ha afegit les últimes signatures així com les adhesions que ha rebut darrerament. Els promotors de la iniciativa confien que, passat el tràmit de la Comissió del Nomenclàtor, el Ple Municipal “serà sensible per atendre la petició com un acte en pro de la nostra memòria històrica”.

La petició d'un carrer o d’una plaça de l'1 d'octubre no és nova a Mataró. Ja el 2018 el llavors grup municipal de CiU va presentar una proposta per rebatejar així la Plaça d'Espanya. La proposta, que va rebre crítiques i vots en contra, no va prosperar. Hi ha diferents municipis que d’ençà del 2017 han incorporat l’1-O a les denominacions de carrers o places. Al Maresme mateix; Teià, Dosrius, Sant Vicenç de Montalt o Calella tenen carrers o places amb aquest nom.

En el text de la petició del nom, el Consell per la República assegura que “la nostra ciutat també hi va ser, massivament i amb entusiasme, en aquest repte democràtic i participatiu. La gran mobilització que es va portar a terme aquell dia, els immediatament anteriors i els posteriors, de ben segur que s’hagués incrementat de forma important de no haver patit la brutal repressió de la policia espanyola”.

Comentaris (13)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive