2.000 firmes demanen un carrer o plaça de l’1 d’octubre a Mataró
Notícies relacionades
2.000 firmes demanen un carrer o plaça de l’1 d’octubre a Mataró

2.000 firmes demanen un carrer o plaça de l’1 d’octubre a Mataró

El Consell Local de la República entra per registre les adhesions, a les que cal sumar-n’hi 40 de diferents entitats mataronines

La demanda que Mataró dediqui algun carrer o plaça “rellevant” a recordar la data de l’1 d’octubre ha ensenyat les seves cartes. El Consell Local de la República va presentar dimecres 2.000 firmes que se sumen a la campanya ‘Defensem l’1 d’octubre, fem-lo present al carrer’.

Representants a Mataró de l’entitat que presideix Carles Puigdemont van entrar per registre les adhesions. El Consell Local de la República assegura que són “les primeres 2.000 signatures de persones que demanen a títol individual que es posi el nom “1 d’Octubre” a un carrer o plaça rellevant de la nostra ciutat”. A les peticions individuals s’hi van afegir, segons la pròpia entitat, lles adhesions d’una quarantena d’entitats mataronines que també donen suport a aquesta iniciativa.

La signatura d’aquesta proposta, indiquen els mateixos promotors, “no suposa un vot a la independència sinó el reconeixement d’una data històrica en què molts milers de mataronins, de forma absolutament pacífica i democràtica, van voler expressar la seva voluntat sobre el futur del nostre país”. Per ells “posar el nom d’aquesta jornada a un carrer de la ciutat és un acte que contribueix a fer més viva la nostra memòria històrica”.

En l'exposició de la demanda el Consell considera l’1-O “un senyal d’identitat de tot aquell que es vulgui definir com a demòcrata” i assegura que “cal destinar espais ciutadans que la reconeguin i permetin als ciutadans de Mataró tenir un referent proper dels fets que es van esdevenir aquell 1 d’octubre, que definitivament formen part de la nostra vida col·lectiva, de la nostra memòria històrica i dels senyals d’identitat de la nostra ciutat”.

Fa 5 anys es va rebutjar

La petició d'una plaça de l'1 d'octubre no és nova a Mataró. Ja el 2018 el llavors grup municipal de CiU va presentar una proposta per rebatejar així la Plaça d'Espanya. La proposta, que va rebre crítiques i vots en contra, no va prosperar. Hi ha diferents municipis que d’ençà del 2017 han incorporat l’1-O a les denominacions de carrers o places. Al Maresme mateix, Teià, Dosrius, Sant Vicenç de Montalt o Calella tenen carrers o places amb aquest nom.

Arxivat a:

Comentaris (13)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive