El Sant Jordi 2019, en 23 d'abril i no en 23 de juliol: Foto: R.Gallofré
El Sant Jordi 2019, en 23 d'abril i no en 23 de juliol: Foto: R.Gallofré

23 de juliol a Mataró: ni un Sant Jordi de serveis mínims

A Mataró no hi haurà ni fires ni parades d’entitats el dia 23 de juliol: tan sols parades davant els locals de floristes i llibreters

Volia ser un Sant Jordi de totes totes, però el proper dijous 23 de juliol els únics ingredients que remetran a la màgia de la diada de la rosa i el llibre a Mataró seran les parades de llibres i roses que llibreters i floristes podran fer just davant dels seus locals.

El Sant Jordi es va fer confinat, amb poc volum de vendes

Com ja s’anticipava setmanes enrere, no hi haurà a Mataró ni fira del llibre, ni parades d’entitats o grups no professionals. L’Ajuntament va oferir la possibilitat que els professionals poguessin concentrar-se a algun espai del centre però finalment es va desestimar. Es vendran més llibres i roses que un 23 de juliol normal i corrent? De ben segur. I de fet es fa una crida a tothom que no va fer el seu present per l’abril -en ple confinament- a sumar-se a la tradició. Però no hi haurà aquell ambient al carrer, ni la quantitat de parades habitual. Ni, òbviament, grups d’escolars, activitats pròpies del dia o el tríptic final de castells, gegants i Fogonada. Tot això haurà d’esperar al 2021.

Sant Jordi 2019: Foto: R.Gallofré

Sant Jordi 2019: Foto: R.Gallofré

El Procicat regula la jornada

La diada és “exclusivament professional” 

De fet ha estat el mateix Procicat, òrgan competent de la gestió catalana del desconfinament, el que ha aprovat a nivell general el pla d'actuació del Dia del Llibre i de la Rosa, ajornat el 23 de juliol per la pandèmia de coronavirus. El document estableix un protocol específic per als diferents actes i regula, per exemple, que les cues a les parades no podran superar les 30 persones. 

D'altra banda, el pla especifica que es tracta d'una diada “exclusivament professional” del Llibre i la Rosa i preveu una disminució de “l’entorn d’un 70%” del volum de parades i afluència respecte d’un Sant Jordi habitual.

La idea de fer Sant Jordi tres mesos més tard del 23 d’abril va sorgir a propostadel Gremi de Llibreters de Catalunya, el Gremi d’Editors de Catalunya i el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

 

 

Arxivat a:

Comentaris (2)

Manuel Cusachs i Corredor Fa 3 anys
Benvingut el Sant Jordi ni que sigui confinat. Els llibres ens han fet molta companyia durant la pandèmia. Siguem i seguim fidels a la festa més bonica dels Països Catalans.
Manuel Cusachs Fa 3 anys
Ben vingut el Sant Jordi els llibres i les roses!

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive