Sant Jordi 2019: Foto: R.Gallofré
Sant Jordi 2019: Foto: R.Gallofré

Un Sant Jordi al juliol sense parades de llibres i roses a Mataró

El 23 de juliol se celebrarà Sant Jordi però només amb protagonisme dels professionals llibreters i floristes

La suspensió de Sant Jordi el passat 23 d’abril va fer trontollar dos sectors que tenen en aquesta diada un dels seus dies de màxima activitat i facturació: el dels llibres i el de la flor. Els dos gremis van instaurar el 23 de juliol com a jornada substituta però aquest Sant Jordi estival no serà exactement com acostuma a ser tres mesos enrere: ni hi haurà Fira del llibre a la plaça de Santa Anna de Mataró ni parades de roses distribuïdes per la ciutat.

El 23 de juliol els mataronins es podran regalar roses i llibres perquè a nivell català es manté l’opció i la crida de fer un succedani de Sant Jordi. Però els llibres caldrà comprar-los a les pròpies llibreries i les roses als comerços floristes. L’Ajuntament de Mataró ha confirmat que la Plaça de Santa Anna no acollirà la Fira del llibre en la que cada any les diferents llibreries de la ciutat fan parades per Sant Jordi. El propi gremi ho ha desestimat pel que suposa d’inversió i la incertesa de com seria en la nova data i amb els nous protocols. L’opció que sembla més viable és que les llibreries puguin fer parada al carrer però davant dels seus propis locals. És l’escenari en el que treballen, encara per concretar.

El Sant Jordi al juliol no servirà per mantenir la producció de l'abril.No hi haurà Fira del llibre ni tampoc els centenars de parades de roses que cada any associacions, grups i particulars reparteixen per tota la ciutat per a la venda de roses. Les restriccions i recomanacions vigents derivades de la Covid-19 que impedeixen aglomeracions i imposen la distància fan inviable habilitar aquest element tan tradicional de Sant Jordi. Com en el cas de les llibreries, els floristes que ho desitgin és probable que puguin vendre roses amb parades davant dels seus locals.

Previsió de vendre el 30 per cent d’un Sant Jordi normal

Els floristes catalans ja estan encarregant o prereservant roses pel Sant Jordi alternatiu del 23 de juliol, en funció de la demanda que es preveu i també de la limitació d'espai per a vendre-les. El volum de roses que es comercialitzaran no supera els 2 milions de roses, molt lluny dels 7 milions de flors d'un Sant Jordi habitual. La producció de rosa del Maresme serà diferent: la rosa serà més petita i de menys qualitat que a l'abril per l'arribada dels mesos de més calor

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive