148 ocupacions frustrades per la Policia Local de Mataró aquest any
148 ocupacions frustrades per la Policia Local de Mataró aquest any

148 ocupacions frustrades per la Policia Local de Mataró aquest any

Intentar abortar ocupacions “en calent” és la tasca que ocupa més hores i agents del cos, que ha desallotjat 102 immobles des del 2020

148 ocupacions de pisos ha frustrat la Policia Local de Mataró entre gener i setembre d’aquest any. És una dada facilitada pel propi cos que il·lustra l’abast concret d’aquesta problemàtica. La Policia Local de Mataró només pot actuar ‘en calent’ les primeres hores després de l’entrada. Per això sempre demana complicitat veïnal en detectar possibles ocupacions i poder-les fer enrere.

El front policial, sempre acotat dins dels paràmetres i competències de la Policia Local de Mataró, intenta combatre un fenomen que genera preocupació ciutadana i que no veu que les dades remetin. 

A més d’aquests 148 ocupacions frustrades, s’han fet (en aquest cas les dades són des del 2020, any de l’aprovació del protocol específic) 19 intervencions en locals i immobles per risc de seguretat o salubritat, procedint a desallotjar 102 immobles

Si es dona per bona la dada que cada dia a Mataró es cometen dos intents d’ocupació, és evident que la feina per mirar de frenar-les que duu a terme la Policia Local és insuficient per fer baixar les dades.

L’altre front: el legal

No és casual que l’Ajuntament de Mataró hagi volgut posar de relleu amb tota la pompa, aquesta setmana, l’anada al Congrés de Diputats de l’alcalde al costat d’altres batlles de l’Arc Metropolità per demanar un canvi legal per aconseguir desallotjaments ràpids en 48 hores per qui no pugui acreditar titularitat d’un immoble. Els ajuntaments implicats calculen que tenen 4.000 pisos ocupats.

El govern coneix que el tema de les ocupacions és neuràlgic a nivell de preocupació social i serà central en el debat electoral de les properes eleccions. Sumar suports a la proposta legal del PSOE (que és una rèplica a una de similar que a inicis d’any no va prosperar, abanderada pel PP) és el segon front de lluita contra les ocupacions que abandera l’executiu mataroní. L’altre és el de la Policia Local, que hi treballa amb el condicionant d’haver de fer-ho en calent i de dedicar-hi un terç dels recursos operatius i humans.

Comentaris (12)

jep Fa 1 any
ya no cuela Bote, has destrozado la ciudad, ahora vas a arreglar en pocos meses tu absoluto desprecio y pasotismo a los ciudadanos honrados que han denunciado todo esto que has dejado lleno de ocupas, delincuentes y chusma. la caida no te la quita nadie y bien merecida la tienes por no tener un minimo de sensibilidad por la gente honrada que al fin y al cabo es quien te mantiene aunque la odies.
Joan Fa 1 any
Se acercan elecciones intenta lavar la cara de Bote pero ni que lo pongan en una lavadora se borra lo inútil que es ,el peor alcalde de Mataro desde la democracia
Curiós aquest PSOE.... Fa 1 any
El que demanen és exactament el mateix que deia el PP i li van votar en contra. Els preocupa les ocupacions? Els preocupa el gran maletar a Mataró? Jo penso que no, només que saben que la devacle electoral a Mataró del Govern Botes es veu una hora lluny.
La policia olvida los vecinos, o es la nota? Fa 1 any
En mi calle ( México), numerosas veces nos sentimos super solos los vecinos. LLamar a Mossos es perder el tiempo. Hacen todo lo posible por no entrar al domicilio, decir ya han consumado, los derechos del ocupa y todo esto... Policia política, ya se sabe. LA policia local hace un poco más, pero hay que decir que son los vecinos los que dan el primer golpe y los que luego se quedan conviviendo con el nuevo perfil de ocupa que destroza la puerta, los contadores, la convivencia, trafica en el
Ara toca rentar la cara a en Bote per la seva inopetància Fa 1 any
Més faltaria que no les frutés. A diari, si a diari es parla a les botigues del barri d'ocupacions de nous joves migrants del nord d'Àfrica i que venen de França. I com destrossen tot. En Bote ha estat 8 anys mirant a un altre lloc i negant l'evidència, ara vol un rentat d'imatge. Tard i malament. Tens part de culpa
roberto rodrigo Fa 1 any
No tiene que haber una okupación sin un ingreso en prisión . Ni 48 horas ni 15 minutos, si okupas, robas, traficas o delinques de cualquier manera tu sitio tiene que ser la prisión sin ningún beneficio como en El Salvador de Bukele. Todo lo que no sea eso es una estafa al contibuyente que como mínimo espera que sus impuestos sirvan para vivir en paz y seguro. Amén.
Un terç dels recursos humans Fa 1 any
Si la Policia Local dedica un terç dels seus recursos humans a les ocupacions, vol dir que hi dedica diàriament uns seixanta agents. ¿O només hi dedica un terç dels que no tenen la baixa? ¿O només un terç dels que, a més de no tenir la baixa, volen treballar?
Xxxx Fa 1 any
I jo m'ho crec.....però a qui voleu enganyar... Hi han blocs sencers ocupats i el pobre que viu a la comunitat legalment els ha de suportar. Apart hi ha blocs que porten anys ocupats doncs sinó demostren ser propietaris, fora i tornin allà on venen.
Antonio Recio Fa 1 any
Menuda propaganda le están intentando hacer al Socialista...así nos va, mientras tengan a los medios de su lado pagado con dinero público, no habrá forma de salir de este pozo.
Mataroní empipat Fa 1 any
A veure... 102 inmobles des del 2020, ara som al 2022, aixó vol dir 51 per any, menys d'un per setmana, i ho pinten com si fos una actuació épica de la policia local... Ens prenen per idiotes!!!

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive