Tensió i enfrontaments en el desallotjament d'una família. Foto: Cedida
Notícies relacionades
Tensió i enfrontaments en el desallotjament d'una família. Foto: Cedida

Bote reclama a Madrid desallotjaments de pisos ocupats en 48 hores

Els ajuntaments de l'Arc Metropolità, amb uns 4.000 pisos ocupats, apressen als grups del Congrés a modificar la llei per permetre els desallotjaments exprés en 48 hores

L’alcalde de Mataró David Bote té aquest dijous una intensa agenda de reunions amb diferents grups del Congrés de Diputats. No hi va sol, sinó al costat de l’alcaldessa de Sabadell i el batlle de Martorell i en representació dels municipis coneguts com Arc Metropolità. L’objectiu: pressionar perquè el legislador canviï la llei i permeti desallotjaments ràpids, en menys de 48 hores, per a pisos ocupats. La problemàtica de les ocupacions delictives, al centre de les mirades.

L'Associació de Municipis de l'Arc Metropolità ha traslladat al Congrés dels Diputats la necessitat d'impulsar reformes legals per tal de poder lluitar de manera més efectiva contra les ocupacions il·legals. Una de les propostes que posen sobre la taula els alcaldes és la d'habilitar els jutges per tal que puguin ordenar desallotjaments exprés en un màxim de 48 hores si els ocupes no aporten cap documentació que legitimi la seva estada a l'immoble. Aquesta petició va en la línia de les esmenes a la Llei d'enjudiciament criminal que va presentar el PSOE la setmana passada. Una delegació d'alcaldes de l'Arc Metropolità es reuneix aquest dijous a Madrid amb representants del PSOE, PP, Unides Podem, ERC, Junts, Cs, PNV i PDeCAT.

Bote reclama a Madrid desallotjaments de pisos ocupats en 48 hores
Una de les reunions de la delegació metropolitana

 

Suport a la moció socialista

L'alcaldessa de Sabadell i presidenta de l'Arc Metropolità, Marta Farrés, demana a aquestes formacions que votin a favor de la modificació de la llei que proposen els socialistes i recorda que en molts casos l'ocupació il·legal d'habitatges "posa en joc la convivència en molts dels barris" de les ciutats metropolitanes.

També l'alcalde de Mataró, David Bote, destaca el paper de l'entitat municipalista per "fer veure la importància d'aquests canvis legals". En declaracions a La Xarxa, Bote diu que la reforma legislativa que es proposa és una manera de donar resposta a la reivindicació dels veïns de les ciutats metropolitanes "que demanen tallar en sec el problema de les ocupacions".

A la trobada amb els partits al Congrés dels Diputats també hi ha assistit l'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, integrant també de l'Arc Metropolità. En total formen part de l'entitat nou municipis de la segona corona metropolitana i s'estima que en el seu conjunt aquestes ciutats comptarien actualment amb més de 4.000 habitatges ocupats.

La Llei a debat a finals d'octubre

El debat del projecte de Llei d'eficiència organitzativa de l'administració de justícia i eficiència processal del servei públic de Justícia, que és la que preveu habilitar als jutges per ordenar desallotjaments exprés en casos d'ocupacions il·legals, està previst que arribi al Congrés la setmana del 17 d'octubre.

 

Arxivat a:

Comentaris (18)

Antonio Recio Fa 1 any
Menuda propaganda le están intentando hacer al Socialista...así nos va, mientras tengan a los medios de su lado pagado con dinero público, no habrá forma de salir de este pozo.
Joan Fa 1 any
Bote se acercan elecciones ,asta el momento no has echo nada , los vecinos de Mataro ya te an calado ,marchate ya i llevate a Jerez
Mataroní empipat Fa 1 any
fixeu-vos que el Sr. Bote ens pren per idiotes. Cada vegada que el grup socialista al congres de diputats anuncia que introduirà en un futur proper una proposta de llei que respon al clam de la ciutadania, el Sr. Bote i la patuleia d'alcaldes socialistes automàticament "demanen a Madrid" que faci el que precisament el grup del congrés ha anunciat, d'aquesta forma s'apunta la medalla de que quan surti la llei es perque ell ho ha demanat. Vergonya!
Totsparlen Fa 1 any
Anys i anys el Sr. Bote dient que era culpa de la Generalitat, ara que tenim eleccions a la vista i la cosa no pinta tant guay, anem a on realment tindriem que haver-hi anat de fa anys i anys. Tot per no amoinar gaire als col.legues del mateix partit...
Angel Garcia Fa 1 any
No s'ha preocupat amb tot el seu mandat, i ara que venen eleccions es comença a bellugar, només espero i desitjo que aquestes properes eleccions de l'any vinent, posen les coses a puesto, i aquest senyor marxi d'una vegada de l'ajuntament de Mataró, tant ell, com els seus socis de govern, perquè no han fet absolutament res per la ciutat, bueno sí deixar-la feta una porquería, plena de delinqüència, ocupacions, carrers ent mal estat i un llarg etcètera que tots sabem, marxin d'una vegada
BOTE SINCERAMENTE.... Fa 1 any
Vivo en la zona de Rocafonda desde el 2010. He visto una gran dejadez, degradación, ocupaciones que han destrozado comunidades, malestar, inseguridad, incivismo... y desde que usted es Alcalde ha ido a peor. No ha hecho nada. Ni usted ni sus directores que tanto les gusta darnos lecciones a las vecinas que nos quejamos. sinceramente, creo que usted ES LO PEOR que le ha pasado a este barrio.
roberto rodrigo Fa 1 any
Todo lo que no sea una ley en la que el okupa termine en prisión y pagando por todo aquello que han destrozado será una estafa, otra mentira del PSOE-PSC, otro engaño a las puertas de una elección porque de lo que se trata es lavar la cara para seguir chupando del trabajo del contribuyente. En la Plaza del ayuntamiento hay un piso que se utiliza como almacen de narcos desde hace 5 años....donde están los cuerpos y fuerzas de seguridad del estado?????
I expulsions de les màfies i delinqüents? Fa 1 any
O això ho deixem per la propera campanya electoral? Aquest alcalde cada cop és més patètic tractant a la gent com tonta. Què poc coneix els problemes que ell ha permès
Bote se piensa somos tontos y no tenemos memoria Fa 1 any
Hace AÑOS, AÑOS que vecinos de la México y Picasso venimos quejándonos de problemas con ocupas. El perfil? no diré ni el país ni la cultura porque se me bloqueará. Pero tenemos un grave problema con jóvenes y famílias que llegan al barrio de mano de las mafías. Bote lo sabe desde el 2017 como mínimo. NO HA HECHO NADA. Ahora se mueve cuando EL HA CREADO EL PROBLEMA. Su palabra no tiene ninguna validez. HA DESTROZADO EL BARRIO.
Jm Fa 1 any
Está bien, pero se irán a otra vivienda porque esa gente si no tiene otra opción..., no se acabará el problema, ya que no van a pagar un alquiler o una hipoteca

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive