El mític Palomares és una de les instal·lacions de platja que corre perill a Vilassar de Mar.
Notícies relacionades
El mític Palomares és una de les instal·lacions de platja que corre perill a Vilassar de Mar.

Vilassar de Mar esgota els recursos per salvar les instal·lacions de platja

La Llei de Costes amenaça greument el futur de el Club Nàutic, el Club de Pescadors i el Club de vela Palomares

VLM Capgros 1350x366 0322
 

El Club Nàutic, el Club de Pescadors de l’Espigó de Garbí i el Club Patí Català de Vela Palomares són les tres instal·lacions de platja de Vilassar de Mar que veuen el seu futur greument en perill arran de la Llei de Costes. L'Ajuntament del municipi maresmenc està esgotant els seus recursos per intentar salvar la situació.

La setmana passada, el consistori va organitzar una reunió amb les tres entitats, on també hi van participar els senadors Mirella Cortès i Jordi Martí. L'objectiu és que puguin traslladar a la Cambra Territorial estatal les preocupacions i peticions dels tres clubs, de cara a que puguin mantenir la seva activitat, quelcom que ara mateix no està ni molt menys grarantit ja que incompleixen amb els preceptes de conservació del litoral que marca la legislació estatal.

La reunió va servir perquè Bricbarca expliqués el seu projecte cultural conjunt amb l'Ajuntament per a l'edifici del Palomares, que té sentència ferma d'enderroc per part del Tribunal Suprem. En concret, es vol dur a terme per salvar-lo i convertir-lo en un centre cultural, educatiu i esportiu obert a la ciutadania.

REUNIO SENADORS LLEI COSTES

Reunió de les entitats i l'Ajuntament amb els senadors. Foto: Ajuntament de Vilassar de Mar.

El Club de Pescadors de l’Espigó de Garbí, per la seva banda, va explicar que volen recuperar les barques a la platja i aturar l’ordre d’enderroc de les casetes de pescadors, que actualment estan declarades com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL). Des del Club Nàutic Vilassar de Mar van exposar la seva trajectòria esportiva i educativa i la impossibilitat d’adaptar-se als 300 metres quadrats de superfície que exigeix la Llei de Costes per seguir la seva activitat.

El Club Patí Català de Vela Palomares va explicar el seu projecte basat en una embarcació de platja que només pot varar a la sorra i que permet navegar durant tot l'any. També van detallar tot el procés que han realitzat per aconseguir la concessió de la Generalitat, que durant anys han anat renovant com a temporal, i que finalment la Generalitat els ha denegat.

Els senadors van proposar fer d’interlocutors per gestionar una reunió entre la Federació Catalana de Vela (on es troben els clubs nàutics històrics de Catalunya afectats per la Llei de costes) i l’Estat, i preguntar al govern espanyol si es farà una modificació del Reglament de la Llei de Costes i mantenir informades a les entitats vilassarenques.

Arxivat a:

Comentaris (10)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive