La planta d'asfalt de Dosrius. Foto: ACN
La planta d'asfalt de Dosrius. Foto: ACN

Victòria veïnal: la planta d'asfalt de Dosrius no es farà

La Generalitat dona la raó als veïns i diu que la planta es "incompatible" amb el planejament urbanístic

patrocini akteon hipoteques
 

La Secretaria de Territori, Urbanisme i Agenda Urbana ha donat la raó a la Plataforma per a la Defensa del Medi Ambient i la Salut a Dosrius i ha deixat sense efecte l'acord de la Comissió Territorial d'Urbanisme de l'Arc Metropolità de Barcelona pel qual s'aprovava definitivament la planta d'aglomerat asfàltic de l'empresa Obres i Asfaltatges Tarraco situada al municipi.

A la mateixa resolució, es denega, per la incompatibilitat amb el planejament urbanístic general de Dosrius, el projecte d'implantació de la fàbrica. Veïns del municipi denunciaven des de fa setmanes el projecte de la fàbrica d'asfalt previst a la pedrera del Rocà, on actualment s'hi fa únicament activitat extractiva.

8a97bdc3 741c 450c 966e 98de27baa926 (1)

Protesta veïnal contra la planta d'asfalt. Foto:ACN

Esther Balmaña, portaveu dels veïns, alertava que la planta tindria "afectacions mediambientals i de salut molt importants", ja que estaria a tocar dels habitatges del nucli de Can Masuet. Els veïns, a més, al·legaven que l'activitat acabaria afectant també els aqüífers de la riera d'Argentona. L'empresa promotora tenia fins al 24 d'abril per demanar la llicència ambiental que li permetria tirar endavant el projecte. Els veïns van tallar la carretera d'accés al municipi el mes de febrer passat per mostrar el seu rebuig al projecte.

En paral·lel, l'Ajuntament de Dosrius també ha treballat per evitar la implantació al municipi de la fàbrica d'asfalt. Com que Dosrius no té aprovat un Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que estableixi els usos permesos fora de la trama urbana, l'empresa que explota la pedrera va tramitar un Pla d'Actuació Específic (PAE) per saber si el projecte de la fàbrica d'aglomerat asfàltic era viable. La Generalitat en un primer moment no s'hi oposava, però des el municipi no es veu amb bon ells el projecte. Davant del fet que els veïns alertessin de l'impacte mediambiental i de mobilitat que podia suposar, el consistori estudia com intervenir urbanísticament per frenar el projecte.

Arxivat a:

Comentaris (6)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive