Els veïns han tallat aquest dijous la carretera. Foto: ACN
Els veïns han tallat aquest dijous la carretera. Foto: ACN

Veïns de Dosrius tallen la carretera d'accés al poble en rebuig al projecte de la fàbrica d'asfalt

Els detractors alerten que la planta tindria "afectacions mediambientals i de salut molt importants"

Mig centenar de veïns han tallat aquest dijous la carretera B-510, d'accés al municipi de Dosrius (Maresme). Ho fan per mostrar el seu rebuig al projecte de la fàbrica d'asfalt previst a la pedrera del Rocà, on actualment s'hi fa únicament activitat extractiva. Esther Balmaña, portaveu dels veïns, alerta que la planta tindria "afectacions mediambientals i de salut molt importants", ja que la fàbrica estaria a tocar dels habitatges del nucli de Can Masuet. Els veïns, a més, al·leguen que l'activitat acabaria afectant també els aqüífers de la riera d'Argentona. En aquest sentit, confien que l'ACA acabi tombant el pojecte. L'empresa promotora té fins al 24 d'abril per demanar la llicència ambiental que li permetria tirar endavant el projecte.

En aquesta data farà un any que la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Generalitat va donar el vistiplau a l’avantprojecte presentat per la companyia l'any 2021. Durant aquest temps, diversos organismes de la Generalitat han redactat informes favorables a l'activitat, però qui encara no s'ha posicionat és l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), la darrera esperança dels veïns per tombar el projecte.

En paral·lel, els veïns van presentar al desembre un recurs a Urbanisme contra el Pla d'Actuació Específic (PAE) impulsat per l'Ajuntament per determinar si l'activitat és viable o no. Com que Dosrius no té un Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que estableixi els usos permesos fora de la trama urbana, aquesta és l'eina jurídica que pot dona o no llum verd a un projecte com aquest.

La resposta hauria d'arribar en els pròxims quinze dies o el recurs decauria per silencia administratiu, alerten els veïns. És per això que el to de les mobilitzacions s'ha incrementat, davant l'esgotament de tots els terminis que poden decidir el futur de la fàbrica d'asfalt. En les pròximes setmanes, la mobilització es podria traslladar a Barcelona per fer més visible l'enuig dels afectats.

Comentaris (3)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive