Vista de la platja de Canet de Mar, una de les del Maresme. Foto. Joan Maria Arenaza / Consorci Costa de Barcelona-Maresme
Vista de la platja de Canet de Mar, una de les del Maresme. Foto. Joan Maria Arenaza / Consorci Costa de Barcelona-Maresme

Redacció

Els turistes valoren el Maresme amb un 8,4

El caràcter i l’amabilitat de la gent, els aspectes més ben valorats

Un 8,4. Aquesta és la nota que els turistes posen a la comarca del Maresme. Així es desprèn de les dades d’un informe que ha fet el LABturisme de la Diputació de Barcelona. Els turistes enquestats van valorar globalment la destinació amb aquest 8,4. Els ítems més ben valorats van ser el caràcter i l’amabilitat de la gent (8,7) i l’allotjament (8,7). En canvi, l’oferta d’aparcament va rebre la puntuació més baixa (6,2). La reputació dels allotjaments del Maresme va ser d’un 7,87 i la dels restaurants d’un 8,12, per sobre de la mitjana de la Regió de Barcelona (7,97). Ha augmentat també la valoració dels atractius del Maresme fins a arribar al 8,51.

Les dades de turisme al Maresme mostren l’impacte de la crisi de la COVID-19, fent variar aspectes com la procedència del turista o el mitjà de transport amb el que es desplaçava a la comarca. La pandèmia va canviar profundament les nostres vides, afectant tots els sectors. Un dels més perjudicats va ser el turisme, que viu del que precisament es va restringir: la mobilitat dels ciutadans.

Les dades mostren l’evolució de la pandèmia al sector turístic del Maresme: 853.400 viatgers es van allotjar en establiments hotelers l’any 2021, el que representa un 173,8% més que el 2020, quan les mesures sanitàries eren molt restrictives, però un 35,4% menys que el 2019, abans que esclatés la crisi de la COVID-19.

L’informe també mostra que el Maresme és, després del Barcelonès, la comarca amb més volum d’activitat turística, tant en termes d’oferta com de demanda. El turista del Maresme l’any 2021 va ser majoritàriament un home (55,1%) de 42,6 anys de mitjana d’edat. L’origen dels viatgers va ser un dels aspectes que més va variar: el 59,8% dels turistes que van venir el 2021 residien a Catalunya, un 38,6% més que el 2019, invertint la tendència. En canvi, va baixar el turista provinent de la resta d’Europa: va suposar el 23% del total, un 40,6% menys que el 2019. Els visitants de la resta del món van ser residuals, només un 1,7%.

 

 

Arxivat a:

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive