La remuntada del turisme: 84% d’ocupació al Maresme
La remuntada del turisme: 84% d’ocupació al Maresme

La remuntada del turisme: 84% d’ocupació al Maresme

Les xifres reforcen i molt el sector: puja un 40% en un any, amb més de 3 milions de pernoctacions entre juliol i agost

patrocini pous
 

“Aquest ha estat l’estiu de la remuntada turística”. Així anomena el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme la temporada alta amb xifres a la mà. S’han superat amb escreix tots els dinciadors dels dos darrers anys: la taxa d’ocupació turística ha superat el 84% al mes d’agost, amb més d’1,5 milions de pernoctacions i més de 341.000 turistes. 

“Amb les dades a la mà ens permet valorar molt positivament aquest exercici 2022, almenys l’estiu, i encarar el seu tancament amb bones perspectives. El fet de superar els dos anys anteriors i acostar-nos al 2019 també ens permet anar amb optimisme al 2023, encarant-lo com un exercici de plena normalitat i recuperació econòmica”, ha afirmat el president del Consorci Joaquim Arnó.

3 milions de pernoctacions

En els mesos forts de l’estiu, juliol i agost, s’han superat els 3 milions de pernoctacions, amb gairebé 700.000 turistes en aquests dos mesos. Representa una diferència d’un 37,9% respecte les pernoctacions comptabilitzades durant el mateix període de l’any passat. La taxa d’ocupació turística ha estat d’un 83,7% de mitjana al Maresme, mentre que en els mateixos mesos de l’any 2021 va ser d’un 61,2%, superant-la amb més d’un 20%. 

Els hotels i els càmpings són el tipus d’allotjament que han tingut una ocupació més elevada. De fet, el president del Gremi d’Hostaleria del Maresme, Jordi Noguera, assegura que “en aquest mes d’agost, molts dels hotels de l’Alt Maresme han fregat, en certs períodes, una ocupació del 100%. Es tracta d’una bona temporada del sector d’allotjament hoteler de l’Alt Maresme, tot esperant les xifres del mes de setembre i octubre per fer un bon balanç del tancament d’aquesta temporada”.

Menys espanyols, més europeus

Una altra dada destacable recollida per la plataforma Tourism Data System és que ha baixat el percentatge de turista espanyol, representant un 46,8% del total, mentre que l’any passat va suposar més del 70%. En canvi, ha pujat el viatger internacional, un fet que ens acosta a la situació prepandèmia. Les nacionalitats que més han visitat el Maresme són la francesa, alemanya, holandesa i britànica, que tornen a veure el Maresme com una destinació atractiva per passar les seves vacances. 

L’augment dels turistes internacionals és un dels motius que exposa el sotspresident de l’Associació de Càmpings i Ciutats de Vacances de la província de Barcelona, Joan Aubanell, com a factor important per les bones xifres del turisme: “les ocupacions ens recorden al 2019 i, en molts casos, es superen. Ho veiem amb dos factors. D’una banda, la recuperació del turisme internacional, que ha tornat a venir. La llibertat de moviment, no hi havia restriccions a les fronteres, i això ha fet que el turisme internacional tornés”. Aubanell també destaca que “durant aquest temps de COVID-19 ens han descobert moltes famílies de proximitat, de Barcelona i l’àrea metropolitana, que buscaven la manera de fer les vacances d’una forma diferent i amb més contacte amb la natura. Enguany, el que ha passat és que hem fidelitzat un gran nombre d’aquestes famílies. Aquesta simultaneïtat, la recuperació del turisme internacional més els clients nacionals que hem fidelitzat, ha fet que hi hagués un augment en ocupació molt important”.

I més temps

També ha augmentat el temps que passen els turistes al Maresme. Mentre que la mitjana d’estada de nits de l’any passat va ser de 3,83, aquest any ha estat de 4,36 en els mesos de juliol i agost. Els apartaments i els càmpings són els allotjaments on més nits passen els viatgers, arribant a 5,74 de mitjana en el cas dels apartaments i a les 5,27 en el cas dels càmpings.

Els propis empresaris turístics valoren l’ocupació d’aquest any amb un notable alt, igual que la marxa del seu negoci, una valoració molt més positiva que durant els anys en què la crisi de la COVID-19 va castigar el turisme.

Comentaris (1)

Fina Fa 4 mesos
Que no ens enganyin! Si partim del 2019, el turisme ha baixat, no ha crescut. I ha estat així en la totalitat d'Espanya. Ens prenent per borregos quan ens donen dades enmascarades com aquesta o sobre el seu suposat creixement econòmic del 2020. Senyors, que som l'únic pais europeu, que encara no ha remuntat la baixada. Ni la del COVID ni la del 2008.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive