Alella, un dels municipis més rics de Catalunya. Foto: Ajuntament
Alella, un dels municipis més rics de Catalunya. Foto: Ajuntament

Tres municipis maresmencs, en el top 5 dels més rics de Catalunya

Cabrils, Alella i Cabrera de Mar són tres dels municipis catalans amb més ingressos per càpita

VLM Capgros 1350x366 0322
 

Tres dels cinc municipis amb major renda per càpita de Catalunya es troben al Maresme. Es tracta de Cabrils, Alella i Cabrera, amb una renda per habitant que supera en més d'un 50% la mitjana catalana. Son dades extretes de la renda familiar disponible bruta territorial de 2019, que ha fet públiques la Generalitat aquest mes d'abril. 

Tan sols Sant Just Desvern i Matadepera superen els tres pobles maresmencs. Cabrils i Alella tenen una renda per càpita de 27.600 euros, mentre que la de Cabrera se situa en 26.100. Xifres molt superiors a la mitjana de Catalunya, que es troba en els 18.200 euros.

Panoràmica de Cabrils. Foto: friviere

Panoràmica de Cabrils. Foto: friviere

Les dades posen de manifest que el Maresme és una comarca força desequilibrada en aquest àmbit, ja que congrega municipis molt rics (Sant Vicenç de Montalt, Teià i Tiana entren també al top 20) però també hi ha altres ciutats, entre elles la capital, Mataró, amb una renda per càpita inferior a la mitjana catalana. 

El Maresme és, de fet, la cinquena comarca catalana amb la renda per habitant més elevada. Se situa en 18.400 euros, i la fa estar per sota del Barcelonès, que torna a liderar el rànquing; el Baix Llobregat, el Garraf i el Vallès Occidental. 

Cabrera de Mar. Foto: Maresme Film Comission

Cabrera de Mar. Foto: Maresme Film Comission

Dels 458 municipis estudiats (amb més de 1.000 habitants), només 109 se situen per sobre la mitjana catalana (18.200 euros). Destaca també la classificació contrària, la dels municipis més pobres segons la renda per càpita: la Pobla de Mafumet i el Perelló (ambdues amb 12.700 euros), la Sénia (12.500 euros), Salt (12.400 euros), Lloret de Mar (12.300 euros) i, Ulldecona i Aitona, ambdues amb 12.100 euros.

Comentaris (3)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive