Vista de Mataró, que suma més pisos de lloguer social. Foto. R. G.
Vista de Mataró, que suma més pisos de lloguer social. Foto. R. G.

Mataró, tercera ciutat amb renda per habitant més baixa de Catalunya

Tan sols Santa Coloma de Gramenet i l'Hospitalet de Llobregat tenen unes xifres de renda per ciutadà més baixes, segons dades de l'INE

Mataró és la tercera ciutat amb renda per habitant més baixa de Catalunya. Tan sols Santa Coloma de Gramenet i l'Hospitalet de Llobregat presenten unes xifres de renda per ciutadà per sota de la de la capital del Maresme. La llista de l'Instituto Nacional de Estadística l'encapçala Sant Cugat del Vallès, seguida per Castelldefels i Sitges.

Segons dades fetes públiques per l'INE aquest dimarts, centrada en municipis de més de 20.000 habitants i amb informació que data del 2017 (la més recent que es disposa), la renta per ciutadà de Mataró és d'11,124 euros. Per sota només es troben Santa Coloma de Gramenet, que és la ciutat amb la renda més baixa, (9.909 euros), seguida de l'Hospitalet del Llobregat (10.917). Just per sobre hi ha Badalona (11.495). A la part alta del rànquing, destaca Sant Cugat amb una renda per habitant de 19.282 euros, la quarta més elevada de l'Estat. A Catalunya, la segueixen les ciutats de Castelldefels, amb 16.555 euros de renda, i Sitges, amb 16.143.

Si les dades de Mataró es comparen amb municipis similars de la segona corona metropolitana, la ciutat surt perdent en pràcticament tots els casos. Sabadell, per exemple, té una renda mitjana anual per ciutadà de 12.533 euros. Terrassa, de 12.097; Granollers se situa en 12.797 euros, mentre que Martorell presenta una renda de 11.891 euros, i Vilanova i la Geltrú, de 12.777 euros. 

A nivell estatal, Pozuelo de Alarcón, GetxoBoadilla del Monte lideren la llista de municipis més grans de 20.000 ahbitants amb major renta mitjana anual per habitant, i Madrid i Barcelona concentren els 10 barris amb major renta mitjana.  

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive