Peatge de Vilassar de Dalt, aviat la comarca es quedarà sense.  Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Peatge de Vilassar de Dalt, aviat la comarca es quedarà sense. Foto: R.Gallofré

Redacció - ACN

Sense peatges: més trànsit a la C-32 però sense més embussos

La Generalitat creu que al punt de la comarca on augmentarà més el trànsit és a l’Alt Maresme

Què passarà amb l'autopista un cop sigui gratuïta, a nivell de trànsit? Segons les últimes dades facilitades per la Generalitat, la C-32 canalitza al voltant de dues terceres parts del trànsit del corredor Maresme, mentre que l'N-II concentra la tercera part restant. Depenent dels punts, els percentatges varien, i en alguns en concret –com és el tram de Sant Susanna-, el volum de vehicles que circulen per l'N-II és superior al de la C-32. A partir de l'1 de setembre, Territori preveu un increment de tràfic notable de l'N-II cap a la C-32. No obstant això, assegura que no s'esperen problemes de congestió. On més es notarà el canvi serà a l'Alt Maresme, on actualment l'N-II duu més trànsit que la C-32. Amb la fi dels peatges, la Generalitat preveu que la C-32 passi a concentrar el 60% del trànsit del corredor en aquella zona, un percentatge que actualment se situa en el 39%.

L'autopista també guanyarà vehicles a la part que va des del Baix Maresme fins a Calella, on l'autopista passarà a canalitzar al 86% del trànsit (abans el 84%). On no s'esperen canvis és a l'àmbit de Mataró, ja que la Variant de Mataró ja és gratuïta.

Entre un 5 i un 15% més al Baix Maresme

Al Baix Maresme s'esperen increments de trànsit d'entre el 5% i el 15% a la C-32, sent el tram que passa per Alella el que presentarà el creixement més destacat. La via no arribarà a la saturació, però presentarà una circulació densa, segons les previsions de Territori.

A la meitat nord també hi haurà més vehicles al tram de Sant Andreu de Llavaneres –entre un 20% i el 40% més-, ja que el trànsit de l'N-II es carrega a la C-32 abans de la Variant de Mataró. Encara més al nord, els creixements es van diluint, amb variacions del 20% en el tram entre Caldes i Arenys. A l'Alt Maresme, una zona amb trànsit molt baix, també s'esperen creixements al voltant del 20%, sense efectes al nivell de servei de la via.

Quant a l'N-II, es calcula que la reducció de trànsit al Baix Maresme serà d'entre el 25% i el 40%. Entre Mataró i Sant Andreu de Llavaneres s'esperen reduccions superiors al 50%, mentre que a l'Alt Maresme la previsió és que el trànsit es redueixi entre un 15% i un 30%, segons el tram.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive