L'alcalde de Llavaneres, Nani Mora
Notícies relacionades
L'alcalde de Llavaneres, Nani Mora

La retribució de l'alcalde de Llavaneres "s'adapta a la normativa", diu el Govern

La Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat tomba els arguments d'Antifrau, que veu cobraments "indeguts"

Els règims d'assistència de l'alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (Maresme), Nani Mora, i del primer tinent d'alcalde, Albert Sala, durant el mandat 2015-2019 "s'adapten a la normativa aplicable". És la conclusió dels juristes de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat després de revisar els acords de ple que estipulaven les retribucions d'ambdós càrrecs, segons informa l'Ajuntament.

La revisió ha tingut lloc després que l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) instés el consistori a reclamar a Mora 57.650 euros pel "cobrament indegut" de dietes. L'Ajuntament subratlla que la Comissió "tomba" els arguments d'Antifrau i que ni Mora ni Sala hauran de fer front a la reclamació monetària.

El govern municipal ha manifestat la "satisfacció" per les conclusions recollides per la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat, que suposen un punt i final a un "procés d'investigació iniciat per Antifrau que ha estat llarg i feixuc" i que "posava en entredit" les bones pràctiques en la gestió dels recursos públics.

Segons es va establir a l'inici del mandat 2015-2019, el salari dels electes estaria vinculat a l'assistència als òrgans de govern i, a més, l'alcalde cobraria més que la resta perquè el seu càrrec era de "major responsabilitat". Antifrau va considerar que aquest criteri no s'ajustava a dret, una opinió que ara ha rebatut la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat.

Comentaris (2)

Antoni Bellavista bufill Fa 5 mesos
K pagui
Veí de Sant Andreu Fa 5 mesos
Una cosa és que els guanys d'aquests senyors siguin "legals" i una altra cosa, molt diferent, és que siguin ètics, morals. Hi ha molts casos de càrrecs que no fan gaire cosa i cobren igual un bon sou, fins i tot un suplement per anar-hi, a la feina. És la immoralitat de la política, tot i que és legal, gràcies a la llei que van fer, precisament, els polítics.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive