L'alcalde de Llavaneres, Nani Mora
L'alcalde de Llavaneres, Nani Mora

capgros.com / ACN

Antifrau insta l'Ajuntament de Llavaneres a reclamar 57.650€ a l'alcalde per cobraments "indeguts"

Entre 2015 i 2019 l'alcalde de Llavaneres, Nani Mora, cobrava més que la resta de regidors per l'assistència als plens, segons l'Oficina Antifrau

L'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) insta l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres (Maresme) a reclamar-li al seu alcalde, Nani Mora, 57.650 euros pel cobrament indegut de dietes per assistència al ple municipal, la junta de govern local o les comissions informatives durant el mandat 2015-2019. Segons es va establir a l'inici d'aquell mandat, el salari dels electes estaria vinculat a l'assistència als òrgans de govern i, a més, l'alcalde cobraria més que la resta perquè el seu càrrec era de "major responsabilitat". Segons Antifrau, però, aquest criteri "no s'ajusta a dret". L'Ajuntament diu que recorrerà la decisió i recorda que aquest sistema de pagament ja s'havia posat en pràctica altres mandats i també existeix en altres municipis.

Antifrau defensa que hi ha jurisprudència en aquest sentit i afirma que "el que es retribueix en les assistències és igual per a tots els assistents, produint-se discriminació si es dona un tractament desigual". En aquest sentit, l'OAC considera que l'Ajuntament ha d'iniciar un procediment de "reintegrament de les quantitats satisfetes indegudament". En el cas de l'alcalde son 57.650 euros, dels quals 19.775 són dels plens d'aquell mandat, 16.275 de la junta de govern i 21.600 de la comissió informativa. També està afectat qui va ser primer tinent d'alcalde, Albert Sala, a qui li reclamen 800 euros del temps que, puntualment, va exercir d'alcalde accidental i també va beneficiar-se del cobrament diferenciat.

L'Ajuntament de Llavaneres, investigat per l'Oficina Antifrau

L'Ajuntament de Llavaneres, investigat per l'Oficina Antifrau

Des del consistori estan tranquils i fonts del govern municipal han explicat a l'ACN que en mandats anterior, amb altres governs, el sistema de pagament per assistència diferenciada ja s'havia aplicat i que també s'aplica encara a altres municipis. "No sabem quina és la motivació", expliquen sobre la investigació d'Antifrau. Fonts del govern municipal detallen, a més, que durant l'aprovació del cartipàs que fixava aquest sistema de pagament de les retribucions "el secretari mai va fer cap consideració negativa". L'Ajuntament presentarà al·legacions però ja avisa que si Antifrau manté el seu pronunciament, acabarà reclamant els diners a l'alcalde i al regidor.

Actualment, els regidors del govern municipal cobren una nòmina i cotitzen a la Seguretat Social, mentre que els grups de l'oposició mantenen el cobrament per assistència. De fet, fins que l'OAC no va advertir de la irregularitat, el maig d'aquest any, també els portaveus dels grups municipal cobraven més que els seus companys, un extrem que ara també s'ha corregit. D'altra banda, el govern municipal convocarà la ciutadania a una audiència pública el pròxim diumenge 21 de novembre per donar explicacions sobre aquest cas.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive