Pluja i arc de Sant Martí.
Pluja i arc de Sant Martí.

ACN / Redacció

Les restriccions d'aigua es podrien estendre si no plou

L’ACA fa una crida a l'estalvi després que els embassaments de les conques internes estiguin per sota de la meitat

La situació d'alerta per sequera es podria estendre a Catalunya si no plou. Actualment, hi ha declarada l'alerta en l'àmbit de l'aqüífer de Carme Capellades, a la zona de l'Anoia, situació que comporta restriccions en l'ús de l'aigua. El cap de departament de Gestió de Recursos Hídrics de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), Enrique Velasco, ha explicat a l'ACN que si aquesta situació no canvia, la situació d'alerta i les restriccions que l'acompanyen es podrien estendre a altres punts del territori. Actualment, els embassaments de les conques internes estan per sota de la meitat de la seva capacitat i amb un volum disponible "similar" al del 2007, quan va tenir lloc la gran sequera. Davant d'això, ha demanat consciència i estalvi.

La situació d'alerta comporta limitacions i restriccions als diferents usos que s’abasteixen de les xarxes d’aigua potable. Pel que fa als usos urbans, hi ha limitacions en el reg de jardins i zones verdes, la prohibició d'omplir fonts ornamentals, la neteja de carrers i la limitació en l'ompliment de piscines. A més, hi ha una limitació del consum global d'aigua per abastament a un màxim de 250 litres per habitant i dia. A més, la resta d'usos hauran de reduir els seus consums en funció del tipus. Així, la reducció serà d'un 25% en el reg agrícola, d'un 10% en els usos ramaders, d'un 5% en els industrials, d'un 30% en els usos recreatius que impliquin reg i d'un 5% pel que fa a altres usos recreatius.

Actualment hi ha 15 municipis afectats per aquesta mesura, 14 de la comarca de l'Anoia i un de l'Alt Penedès: Vilanova del Camí, Vallbona d’Anoia, la Torre de Claramunt, Santa Maria de Miralles, Santa Margarida de Montbui, la Pobla de Claramunt, Orpí, Òdena, la Llacuna, Jorba, Igualada, Carme, Capellades, Cabrera d’Anoia i Mediona.

 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive