La parròquia de Santa Maria d'Arenys de Mar i el seu preuat altar barroc. Fotos: Ajuntament
La parròquia de Santa Maria d'Arenys de Mar i el seu preuat altar barroc. Fotos: Ajuntament

Restaurar l'església de Santa Maria d'Arenys de Mar costarà 1,3 milions d'euros

La Diputació ha lliurat a l'Ajuntament d'Arenys de Mar el Pla director de l'església, de gran valor arquitectònic però amb greus patologies

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament d’Arenys de Mar el Pla director de l’església de Maria Assumpta, que preveu les obres que cal dur a terme per garantir-ne la restauració i preservació. La inversió necessària per fer front a les greus patologies que pateix l'edifici, de gran valor arquitectònic i històric, és d'1,3 milions d'euros.

L'església, segons detallen des de la Diputació, és una construcció renaixentista amb reformes posteriors edificada entre els anys 1584 i 1628, catalogada com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) amb la màxima protecció en edificis. Tal i com afirmen des de l'organisme, es tracta d’una església gran i complexa, d’important valor històric i arquitectònic, presidida pel retaule major barroc esculpit entre 1706 i 1711 per Pau Costa.

El Pla director de l’església detalla l’estat actual del temple, així com de les accions que cal fer per a la seva preservació. Als anys 80 del segle XX ja es van dur a terme accions de restauració globals que van permetre rescatar l’església d’un estat de conservació molt deficient. El problema és que en els darrers anys s'han produït despreniments en l'edifici, i en els anàlisis posteriors del mateix s'han detectat importants de patologies, algunes greus, que tornen a demandar actuacions importants de restauració.

Davant de la necessitat de noves actuacions globals de gran abast en l'església arenyenca, el Pla estableix criteris i prioritats per a aquests treballs i que serveix com a base per a la redacció dels projectes i l’execució dels treballs futurs. El Pla prescriu i valora econòmicament les actuacions necessàries per fer-lo servir i conservar-lo, potenciant els seus valors històrics i arquitectònics, preveient unes inversions de 1,3 milions d’euros distribuïdes en 15 unitats d’actuació.

L’estudi i valoració de les intervencions necessàries per a la conservació i preservació patrimonial de l’edifici s'han fet de manera que les actuacions que s’hi portin a terme siguin adequades i no alterin els espais arquitectònics singulars del conjunt

Arxivat a:

Comentaris (3)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive