M.Coll

Un estudi posa de relleu les patologies de l’església de Santa Maria d’Arenys

Aquest edifici protegeix l'altar barroc de Pau Vila, considerat patrimoni nacional

Un estudi realitzat per l'empresa CPVA Arquitectes ha posat de manifest les greus patologies que pateix l'església de Santa Maria d'Arenys de Mar. Particularment les humitats, entre altres problemàtiques, afecten diverses capelles interiors, la façana i la rosassa de la porta d'entrada. Membres de l'Ajuntament d'Arenys de Mar ja s'han reunit amb el rector d'aquesta comunitat, mossèn Martí Amagat, per disenyar una campanya de recerca de suports econòmics per a fer front a les reformes de rehabilitació del temple.

Segons l'informe presentat pels tècnics, les obres de millora de la construcció tindrien un cost de quasi 77.000 euros i es realitzarien en tres fases: una primera es centraria en la reforma de la Capella dels Dolors, una segona a la Capella del Santíssim i una tercera a la sagristia. El problema és trobar ajudes econòmiques per a fer front a aquesta quantia. L'Ajuntament ja ha anunciat que demanarà subvensions a Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya, a la Diputació de Barcelona i a la delegació del govern central a Catalunya i donacions a entitats bancàries.

L'església de Santa Maria d'Arenys, acabada de constuir l'any 1628 pel mestre Joan de Tours, guarda un dels retaules més importants del barroc català. Aquesta obra, esculpida per Pau Costa l'any 1706, va ser qualificada l'any 1976 de patrimoni nacional. Aquest retaule és un dels més significatius del mestre vigatà Costa, qui també va esculpir els de Sant Antoni de Torelló, Caçà de la Selva, la seu de Girona, Vic, Olot, Seva, Corbera o Palafrugell, entre altres.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive