PSC: "El Maresme ha de ser protagonista a Catalunya"
PSC: "El Maresme ha de ser protagonista a Catalunya"

PSC: "El Maresme ha de ser protagonista a Catalunya"

El PSC es projecta com el partit per fer que el Maresme recuperi protagonisme a Catalunya en un congrés comarcal que reelegeix com a líder a David Bote

El PSC del Maresme ha reelegit David Bote com a primer secretari de la formació en el marc del novè congrés celebrat aquest dissabte a Mataró. L’objectiu central del renovat lideratge és incrementar la presència socialista als ajuntaments de la comarca, reforçant el seu paper com a motor de canvi i progrés a la regió. David Bote, també alcalde de Mataró, ha presentat el seu informe de gestió, aprovat pel 81% dels assistents, destacant els reptes afrontats durant la pandèmia de la COVID-19 i la importància del benestar ciutadà. "Hem hagut de preocupar-nos pel benestar, la salut i la supervivència de la nostra ciutadania durant la pandèmia", ha afirmat Bote. A més, ha subratllat els avenços en les polítiques feministes, la lluita contra el canvi climàtic i les iniciatives de formació, elements clau del pla d’actuació comarcal.

La nova executiva del PSC del Maresme, formada per 38 persones, s’ha compromès a augmentar la representació als ajuntaments de la comarca. "Està demostrat que quan el PSC participa en la vida de les persones, aquesta millora", ha assegurat Bote, qui també ha recordat els èxits electorals recents, incloent set alcaldies i un pacte per entrar en el govern de vuit ajuntaments més.

La federació del Maresme també compta amb nou representants al Consell Comarcal, dos diputats a la Diputació de Barcelona, dos al Parlament i un al Congrés dels Diputats. "La federació ha marcat el camí a seguir per continuar creixent a la comarca", ha declarat Bote, insistint que "hem de ser ambiciosos perquè encara tenim marge de creixement".

David Bote, al congrés del PSC Maresme
David Bote, al congrés del PSC Maresme


Salvador Illa, primer secretari dels socialistes catalans, ha inaugurat el congrés, destacant la llarga trajectòria del PSC al Maresme i la necessitat de seguir adaptant els valors socialistes al context actual. "Les nostres idees i els nostres valors fa anys que tenen presència a la comarca", ha subratllat Illa, qui també ha fet una crida a un pacte d'esquerres per combatre l'auge de l'extrema dreta. "Hi ha coses que es donaven per descomptat, com ara el feminisme o la justícia social, que ara hi ha gent que posa en dubte", ha dit Illa. També ha defensat el consens i el diàleg per evitar noves eleccions a Catalunya, assegurant que el futur del govern de la Generalitat passa per un "pacte de progrés" entre el PSC, Comuns i ERC, liderat pels socialistes. "Aquest pacte s'ha de fer amb discreció, des del diàleg, la generositat, la flexibilitat i assumint el paper que correspon al PSC: liderar", ha afirmat Illa.

Alícia Romero, portaveu del PSC al Parlament, ha tancat el congrés amb una defensa fervent de la necessitat que el Maresme recuperi protagonisme a Catalunya. Ha assenyalat que la comarca ha estat oblidada pels governs independentistes i ha destacat la mobilitat, l’habitatge, el servei de Rodalies i el litoral com els principals reptes a abordar. "Cal que el Maresme recuperi protagonisme a Catalunya", ha assegurat Romero, subratllant que "ha estat una comarca molt oblidada pels governs independentistes".

Romero ha destacat la prioritat de construir habitatge públic mitjançant la col·laboració entre administracions públiques i la iniciativa privada. "És una prioritat la construcció d’habitatge públic per donar resposta a la necessitat", ha afirmat. També ha recalcat la importància d'executar el projecte de pacificació de la nacional 2 i millorar els accessos a la C-32, així com la necessitat de millorar el servei de Rodalies i planificar l’eix ferroviari de les segones corones. "Cal entrar ja en una planificació real perquè sigui una realitat en el futur", ha conclòs Romero.

Arxivat a:

Comentaris (10)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive