La pressió social per pacificar ja l’N-II va a més. Foto: @charlwhi
Notícies relacionades
La pressió social per pacificar ja l’N-II va a més. Foto: @charlwhi

Redacció

La pressió social per pacificar ja l’N-II va a més

El tall lúdic de la carretera a Vilassar de Mar, Premià de Mar i El Masnou inicia un nou cicle de mobilitzacions per exigir accelerar la transformació de la via

vlm capgros 01
 

El Baix Maresme no es pensa estar de braços creuats esperant i s’anuncia un nou cicle de mobilitzacions per exigir amb urgència la famosa pacificació de la N-II. D’aquest projecte se n’ha dit molt, presentat menys i concretat sobre el territori o amb partida pressupostària absolutament res. Diumenge passat, recuperant els talls de circulació rodada festius i lúdics a la carretera al seu pas per Vilassar de Mar, Premià de Mar i Masnou, va començar la temporada de pressió. De pressió social perquè els governs català i espanyol moguin fitxa.

Recuperem el Baix Maresme és l’entitat que catalitza la protesta i va emetre un comunicat en el que proposa passar del dit al fet, de la teoria a la pràctica, de les promeses a les obres. “No podem esperar més, cal que el projecte definitiu es porti a terme de forma urgent i que la ciutadania en conegui el contingut i terminis d’execució amb transparència”.

Les escenes del tall festiu de l’N-II van ser les habituals en aquestes convocatòries. Activitats com una bicicletada, bicicletes circulant, passejants van ‘recuperar’ la via i van omplir-la de vida i moviment. Els tres ajuntaments donaven suport a la convocatòria i de fet un dels punts que reclama el manifest de Recuperem el Baix Maresme és que les convocatòries per a aquestes “obertures a les persones” vagin a més.

Les exigències

Recuperem el Baix Maresme exigeix a la Generalitat que “desbloquegi immediatament la partida de 40 milions dels pressupostos de 2022, que es va aconseguir amb la pressió social de les mobilitzacions de 2020-21 i que s’executi immediatament el Conveni entre Estat i Generalitat que desbloqueja 384 milions en part destinats a la pacificació de la N-II”.

Igualment pressiona a la Generalitat perquè “porti a terme sense més dilacions la proposta aprovada pel Parlament el març de 2023, on es demana prioritzar la mobilitat sostenible al Maresme i la presentació abans de tres mesos, cosa que ja s’està incomplint”.

Comentaris (3)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive