Així serà la nova N-II "pacificada" del Maresme
Notícies relacionades
Així serà la nova N-II "pacificada" del Maresme

Així serà la nova N-II "pacificada" del Maresme

Carril bici, més voreres, menys carrils i velocitat i més integració del transport públic, les claus del projecte presentat per la Generalitat

vlm capgros 01
 

La Generalitat de Catalunya ha presentat aquest dijous al Maresme el paquet de mesures que invertirà per valor de 384 milions d'euros per a la pacificació de l'N-II al Maresme i millorar les connexions amb la C-32. És la plasmació oficial de la coneguda, típica i tòpica "pacificació de l'antiga Nacional II" que passa de la teoria a la pràctica i, en la línia dels diferents projectes, surt del calaix i queda sobre la taula. El propi president Pere Aragonès ha oficiat la presentació.

El Govern ja està treballant, consensuadament amb el territori, en sis projectes per a l’N-II, que concretaran tècnicament les actuacions necessàries i la seva configuració, en funció del tram i les seves característiques.

Aquesta intervenció, que abasta una longitud de més de 40 quilòmetres, inclou:

 • Un carril bici segregat sobre la plataforma viària existent allà on sigui tècnicament possible
 • Ampliació de voreres per a facilitar la mobilitat de vianants i d’espais de serveis
 • Reducció del nombre de carrils de la calçada
 • Disminució de la velocitat màxima permesa
 • Augment de la integració i accessibilitat del transport públic.


En la intervenció prevista a l’N-II, tindrà una rellevància especial la integració del transport públic; així, es millorarà el disseny de les parades d’autobús, garantint la seva accessibilitat, incrementant-ne l’espai i implantant noves marquesines per afavorir el servei i confort a les persones usuàries. Addicionalment, en les estacions de tren, es potenciarà la intermodalitat bus / tren amb la creació d’espais que permetin regular l’intercanvi, així com la connectivitat amb les línies de bus de cada àmbit.

Complementàriament, s’estudiaran millores en la permeabilitat de la C-32 per alliberar de trànsit l’N-II i facilitar-ne la pacificació.


Canvis en la mobilitat al corredor


​L’alliberament del peatge de la C-32 nord ha significat una baixada del trànsit a l’N-II en benefici de l’autopista que al Baix Maresme ha estat de l’entorn d’un 30%, percentatge que representa prop de 10.000 vehicles diaris. A l’Alt Maresme, hi ha situacions més variables; en alguns casos, el descens de la intensitat de trànsit pot arribar al 50% i en d’altres, gairebé no hi ha variació.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha presentat aquest matí la inversió de 384 milions d’euros per a la millora del corredor de l’N-II i de la C-32 al Maresme recollida en el protocol signat la setmana passada amb l’estat. I ha remarcat, que “ara és l’hora de concretar aquest protocol amb els convenis” per tirar endavant les obres. Ha fet notar que “el Ministeri ja té la proposta sobre la taula” i l’ha instat a “signar-la i concretar-la amb la màxima celeritat”.

Comentaris (11)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive