El Museu Romà de Premià de Mar.
El Museu Romà de Premià de Mar.

Redacció

Premià de Mar inaugura un museu romà

Aquest diumenge, 26 de març, hi haurà jornada de portes obertes i activitats lúdiques per a tota la família

A través d'una experiència immersiva el públic podrà apreciar com era la vida quotidiana a l'antiga vil·la romana on s'ubica el museu, i també al territori que avui ocupa Premià de Mar durant els segles V, VI i VII dC. La visita permet conèixer també l'edifici octogonal romà, únic a Catalunya. El Dominus de la vil·la, la seva família, els comerciants, els productors de vi i la resta de personatges, explicaran al públic com era la seva vida i les activitats que realitzaven al mateix edifici que estan visitant, dedicat inicialment a sala de banquets, festes i banys privats i més tard a la producció de vi. Premià de Mar inaugura diumenge el seu Museu Romà, un espai que està concebut per fer cultura a través d’aquesta experiència immersiva.

Els i les visitants coneixeran el museu a través d'un relat que es presentarà mitjançant projeccions acompanyades d'audioguies en diferents llengües. Després de l'espectacle visual, les persones que visitin el jaciment tindran l'ocasió de veure els diferents elements que conserva el museu.

Entre les peces més interessants destaca el mosaic, l'observació del qual es dinamitzarà mitjançant un màping. Altres peces destacades de l'equipament són el mil·liari de la Via Augusta, de principis del segle IV dC, la necròpolis amb diversos enterraments, entre ells un de perinatal, o les vitrines amb les ceràmiques més destacades trobades al jaciment. A banda de la visita, el museu programarà també activitats familiars i per a les escoles.

Després de les diferents fases d'excavacions i obres, i del procés de museïtzació, ara s’inaugura l’equipament ja convertit en un jaciment arqueològic museïtzat.

Aquest diumenge 26 es farà jornada de portes obertes entre les 10h i les 14h. A més, el públic assistent tindrà ocasió de presenciar recreacions de la vida quotidiana de l’època romana de la mà del grup de reconstrucció històrica Septimani Seniores i de participar en tallers romans per a tota la família. Totes les activitats seran gratuïtes. L'entrada al Museu Romà també ho serà fins al 30 de juny d’aquest 2023.

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive