Vista de Tordera, el municipi més pobre del Maresme, i Cabrils, el més ric
Notícies relacionades
Vista de Tordera, el municipi més pobre del Maresme, i Cabrils, el més ric

Pobres i rics: contrastos enormes entre els municipis del Maresme

5 dels 10 municipis catalans més rics són al Maresme, on també hi ha ciutats amb renda per càpita molt per sota de la mitjana del país

El Maresme és una comarca de forts contrastos i de desigualtat, tal i com mostren les dades de l'IDESCAT pel que fa a la renda per càpita. Cinc dels deu municipis més rics de Catalunya són maresmencs, però també hi ha diverses ciutats, entre elles Mataró, molt per sota de la mitjana catalana. 

Segons destaquen des del Consell Comarcal del Maresme, La renda per càpita mitjana per habitant de la comarca. se situa en els 18.400 euros, 200 euros per sobre de la mitjana del conjunt de Catalunya, segons les darreres dades disponibles, del 2019. Però aquesta xifra en concret no explica res, ja que la mitjana s'obté de pics molt alts barrejats amb altres de molt baixos. 

Alella i Cabrils encapçalen el rànquing mb major renda per càpita (27.600€/habitant), seguides de Cabrera de Mar amb 26.100€/habitant, Teià (25.500€/habitant) i Sant Vicenç de Montalt (25.300 €/habitant). Aquests 5 municipis maresmencs es troben entre els 10 catalans amb major renda per càpita.

Pineda tindrà la primera platja lliure de fums del Maresme

Pineda de Mar és un dels municipis amb renda per càpita més baixa

A l'altra banda se situen municipis com Tordera, la renda per càpita del qual se situa en 14.600 euros, és a dir, la meitat que Cabrils. No és pas un cas únic: els municipis turístics de l'alt Maresme també surten escaldats, com ara Pineda de Mar (14.800€/habitant), Calella (15.400€/habitant), Malgrat de Mar (15.800€/habitant). La capital de la comarca, Mataró, també se situa en posicions baixes, amb 16.000 euros per habitant, 2.400 euros menys que la mitjana del país. 

La mitjana maresmenca registrada el 2019 representa un increment de 600€ respecte a 2018. L’augment s’estén per tots els municipis, exceptuant Caldes d’Estrac que registra una davallada del 8,02%, sent Arenys de Mar la localitat que ha experimentat un creixement superior (+17,82%).

 

Comentaris (5)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive