Carretera N-II al seu pas per el Masnou. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Carretera N-II al seu pas per el Masnou. Foto: R.Gallofré

El Parlament dona 3 mesos al Govern per presentar la nova N-II

El Parlament aprova una proposta d’En Comú Podem amb una bateria de millores per a la comarca com l’esperada pacificació de la Nacional o millores del transport públic

La moció estableix que aquest estiu comencin les obres

El Parlament insta el Govern de la Generalitat a presentar als ajuntaments, en un termini de tres mesos, el projecte de pacificació de l'N-II al Maresme i el carril bici, establint un calendari "clar" pel període d'al·legacions i de licitació del projecte, que permeti l'inici d'obres abans del setembre de 2023. 

És el que recull una moció d'En Comú Podem, que dijous va rebre els suports de tota la cambra excepte ERC i Vox, que s'han abstingut. La cambra també ha avalat que el Govern reclami a l'Estat els 400 milions d’euros per a la pacificació de la carretera, i presentar la justificació immediata dels 98 milions de la part inicial atorgada per Madrid a la Generalitat. A aquest darrer acord hi van votar a favor ERC, Junts i comuns.

El recorregut que tenen aquestes mocions declaratives del legislatiu sobre l’executiu acostuma a ser més que irregular. El singular d’aquest cas és que, amb suports canviants, el que va acabar aprovant-se va ser tota una bateria, una mena de memoràndum de propostes per a la comarca del Maresme que En Comú Podem ja havia presentat setmanes enrere. 

Les propostes de mobilitat pel Maresme aprovades al Parlament

 • Priorització del transport públic amb més trams de carrils bus a la carretera C32.
 • impulsar la infraestructura ciclista a la Comarca del Maresme, fomentant el turisme esportiu com una alternativa al turisme estacional.
 • Extensió del projecte de pacificació de la N-ll a tota la comarca inclòs l'Alt Maresme
 • Impulsar pla de desmantellament de superficies deis peatges amb naturalització, eixos de transport públic, energies renovables i restauració paisatgística.
 • Enfortir connexions intermodals amb aparcament dissuasius prop de les estacions de RENFE i autobús i connexions amb la carretera C-32.
 • Millorar la xarxa d’autobús interurbà al Maresme, amb freqüència a 15 minuts de la C-10 Mataró-Barcelona i crear noves línies i freqüències de bus Express que connectin el Maresme amb Barcelona
 • Crear noves línies de transport públic interurbà per connectar els municipis del Maresme amb els hospitals comarcals de Calella, Mataró i Blanes.

Arxivat a:

Comentaris (4)

Mataroní empipat Fa 18 dies
els babaus demanen i els somniatruites presentaran el projecte. Que no ens passi res!
pregunta Fa 18 dies
a veure si el Parlament també dona 3 mesos per retirar la xusma i menes que fica al Maresme, aixo que si ens preocupa als maresmencs no ho farà,i que afecta a la qualitat de vida i seguretat dels maresmencs, quina barra que tenen, solament estan per omplir-se les butxaques amb aquesta gentussa
Carril bici Fa 18 dies
Amb l'experiència de Mataró, millor que s'oblidin de demanar carrils bici, que se'n penediran.
Carta als Reis Fa 18 dies
Tots els nens petits saben escriure cartes als Reis.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive