Així será la nova biblioteca d'Argentona
Així será la nova biblioteca d'Argentona

La nova biblioteca d’Argentona serà així

Ja hi ha guanyadors del concurs d’idees per un equipament avantguardista que reunirà a Can Doro i Cal Guardià la nova biblioteca, l’Arxiu i la ràdio

El projecte de la nova biblioteca d’Argentona, que ha de ser una realitat en els propers anys, és la gran aposta de desenvolupament urbanístic del centre de la vila pels propers anys. L’edifici que ha de dota el municipi amb un nou equipament que a més de bibloteca caculli l’arxiu i la ràdio (situada fins ara a l’antiga Velcro) ja té línia de disseny definida. 

L'equipament, situat a Can Doro, canviarà el centre del municipi

L'UTE formada per Sumo Arquitectes i Taller 9S Arquitectes, amb la seva proposta «Reconeixement», ha estat escollida pel jurat com a equip guanyador del concurs de projectes de la futura biblioteca d'Argentona, en un equipament que també inclourà l'Arxiu i la ràdio municipal. És la proposta vencedora del Concurs de Projectes per a la proposta arquitectònica que ha de servir de base per a la redacció dels projectes constructius que han de guiar la urbanització i construcció dels equipaments a l'àmbit de Can Doro-Cal Guardià.

La proposta guanyadora del concurs d'idees

Recreació de la proposta guanyadora

Un Concurs molt participat

El concurs de projectes va comptar amb una nodrida participació. En una primera fase es van presentar més de 30 equips de renom, tots ells amb solvència acreditada i experiència en la construcció d'equipaments bibliotecaris o similars. D'aquests, el jurat del concurs va seleccionar els cinc millors equips d'acord al plec del concurs, per afrontar una segona fase en què es demanava l'elaboració d'una proposta arquitectònica. 

biblioteca2.1

Recreació de l'equipament

El millor de la proposta

Del treball guanyador s'ha destacat la solució de façana i la bona integració de l'edifici analitzant l'espai i entorn en què s'ubicarà, garantint una continuïtat urbana, així com la resolució a l'hora d'implicar una mínima afectació i integració de la mina d'aigua en la construcció. També s'ha valorat molt positivament la claredat d'accessos i l'organització funcional interna de l'edifici, amb un únic nucli central.

La proposta de l'equip d'arquitectes és un punt de partida que caldrà desenvolupar a partir d'ara i conjuntament amb el consistori.

Així seria la façana de la nova bilbioteca

Així seria la façana de la nova bilbioteca

 

Arxivat a:

Comentaris (3)

Carles Bonamusa Fa 9 mesos
Doncs em sembla un projecte modern i en contrast amb l'entorn. felicitats Argentona!!
Colomar Fa 9 mesos
Sembla un colomar. Suposo que no caldrà que l'ajuntament compri coloms i tòrtores, perquè ja hi aniran sols. Hauran de posar un conserge amb una canya, que es dediqui a espantar-los. Per cert, parlem d'una nova biblioteca i ningú parla dels llibres.
Joan Fa 9 mesos
deixeu al poble continuar siguent poble i no ens transformeu en ciutat

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive