La carretera Nacional II, entrada i sortida del terme municipal de Mataró
La carretera Nacional II, entrada i sortida del terme municipal de Mataró

L'N-II tindrà un sol carril per sentit, velocitat limitada i carril bici entre Mataró i Montgat

La Generalitat comença a tramitar la reforma de l'N-II al centre i sud del Maresme, per pacificar la carretera i millorar-ne la integració urbana

La Generalitat ha iniciat els tràmits per "pacificar i millorar la integració urbana" de la carretera N-II al Maresme, en concret el tram entre Mataró i Montgat. L'objectiu de l'obra és que la Nacional sigui una vía cívica d'un sol carril per sentit, velocitat limitada i amb carril bici integrat. Amb aquest projecte l'N-II esdevindrà un carrer més dins dels entramats urbans del municipi, de manera que deixi de fer de barrera amb el front marítim. Quelcom que és una demanda històrica al Maresme i que es fa aprofitant el descens de trànsit rodat en aquesta carretera amb l'alliberament dels peatges de la C-32

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori ha iniciat la licitació de la redacció del projecte corresponent al tram entre Mataró i Montgat. Es tracta d'un tram de 13 quilòmetres i comportarà una inversió total de 18 milions d'euros. La primera fase, que s'estendrà durant sis mesos, correspon a la redacció del projecte, i es farà en coordinació amb els municipis i agent del territori. 

BIG 894311814112221 02

El tram de la N-II que es pacificarà. Foto: Generalitat

La pacificació i integració urbana de l'N-II es concretarà amb la incorporació d’un carril bici continu sobre la plataforma viària existent i l’ampliació de voreres i espais de serveis. La carretera tindrà un sol carril de circulació per sentit, amb reducció de la velocitat màxima permesa respecte al límit actual, i amb la creació de noves rotondes i millores en les interseccions existents. També s'aprofitarà per millorar la integració i accés a les estacions i parades de bus interurbà. 

Tot plegat es duu a terme en el marc dels canvis en la mobilitat en la comarca, arran de la desaparició del peatge a l'autopista el mes de setembre passat. La C-32, segons la Generalitat, ha d'esdevenir la gran via de connexió entre municipis, eliminant aquesta funció a l'N-II. L'autopista també s'està reconfigurant, amb la creació de nous accessos i sortides al seu pas pel Maresme.

El projecte, segons especifiquen des de la Generalitat, està consensuat amb el territori a través del Pacte de Mobilitat del Maresme, subscrit amb el Consell Comarcal i amb la intervenció de diversos agents i municipis de la zona, així com del Comissionat del Maresme i la Diputació de Barcelona, entre altres.

 

A Mataró, la titularitat de l'N-II al seu pas per la ciutat ha estat transferida a l'Ajuntament. El consistori té previst iniciar obres de reurbanització en el tram entre Laia l'Arquera i l'estació, projecte vinculat al desenvolupament urbanístic dels sectors d'Iveco-Pegaso i Ronda Barceló. A banda, s'està construint una nova rotonda a l'alçada de Sant Simó. El Masnou, per la seva banda, ha presentat un avantprojecte de pacificació de l'N-II en el seu terme municipal, que segueix la línia del que hi preveu la Generalitat amb paviment a un sol nivell, reducció de carrils i creació d'un carril bici. 

 

Comentaris (16)

Jony Fa 10 mesos
Es llastimos, aquets politic no saben fer resmes que toca els nasos i fer emprenya a la ciutadania, tinc 77 anys i que tinc danar amb bicicleta, segu que els ingenies que programen aixo, no resideixen aquestas zones, per tant, sels i font.
Toni Fa 10 mesos
Fa tants anys que esperem aquest canvi, que costa de creure, que es farà el mateix que hi ha ara Montgat. I cal millorar el servei públic i el tren cap a munt pels polígons industrials seria el més lògic.
Anónimo Fa 10 mesos
Vaya mierda de idea, que se ahorren los 18 millones de euros y los inviertan en sanidad ha de dejen de comisiones en obras innecesarias
Jordi Fa 10 mesos
Però el tot això no va acompanyat de infraestructures de transport públic només servirà per posar encara més difícil la mobilitat, que avui en dia ja es un autèntic desastre
Per el tontolabos Fa 10 mesos
Ningú s'ha mirat mai la N-II com un lloc d'esbarjo, repeteixo, ningú. Només quatre pijos que el cap de setmana volen anar a pasejar amb la bici. De cap manera hem de enfrontar bicis contra anti-bicis però, perquè els Ajuntaments no fan carril bici per anar a Llavaneres, o a Argentona, o cap a Dosrius, o cap a Vilassar de Dalt, o cap a Tiana, etc. Senzillament no hi ha espai.
Alfredo el Mediano Fa 10 mesos
Els haters que tot els hi sembla malament, com es nota que no viviu a peu de N-II. Voleu anar de Mataró a Bcn, doncs agafeu autopista que és gratuïta i ràpida. Que d'aquí uns anys s'haurà de pagar? Veurem que passa, però en tot cas s'haurà de pagar per l'ús de qualsevol via, independentment de Nacional, Autovia, Comarcal...
Anònim Fa 10 mesos
Ja veig que no es només el nostre Ajuntament el IL-LUMINAT, volen colapsar la Autopista i després a tornar a pagar, i això de fer ciutats sostenibles és el cuento per rebre SUBVENCIONS EUROPEES i embotxecar-se pasta.
Marc Fa 10 mesos
A mi me sembla molt bé. També caldria anar pensant en moure linea de tren a interior (subterrani) doncs cal naturalitzar costa per evitar impacte canvi climàtic i conectar pobles amb la costa.
Fantàstica gestió Fa 10 mesos
Cada cop pitjor....sort que aviat sortiran els cotxes voladors, jaja... Ja m'agradaria saber si aquests gilipolles també van amb bici
Javier Alsina Fa 10 mesos
¿Quien del ayuntamiento se lo esta llevando calentito con toda esta mier.da del carril bici?,se aceptan apuestas

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive