Estació de Reaprofitament d’Aigua (ERA) del Consell Comarcal del Maresme. Foto: R.Gallofré
Estació de Reaprofitament d’Aigua (ERA) del Consell Comarcal del Maresme. Foto: R.Gallofré

Mobilitat, gestió de l'aigua i canvi climàtic, prioritats comarcals

El Consell Comarcal es dota d’un nou Pla d’Actuació per a l'actual mandat per donar resposta als grans reptes del Maresme

patrocini akteon hipoteques
 

 

El Consell Comarcal del Maresme ha aprovat definitivament el seu nou Programa d'Actuació Comarcal (PAC), establint un full de ruta per afrontar els grans reptes de la comarca. Aquest document, que es divideix en 21 línies de treball distribuïdes en 4 eixos d'actuació estratègics, posa un especial èmfasi en les polítiques de sostenibilitat per fer front als desafiaments territorials, incloent-hi la gestió de l'aigua, la mitigació i adaptació al canvi climàtic, i la gestió dels boscos i el litoral. També s'inclouen accions destinades a millorar els aspectes socials, econòmics i fer del Consell Comarcal una administració més eficient.

El Pla d'Actuació Comarcal s'alinea amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, amb l'objectiu de progressar cap a un desenvolupament sostenible fins l'any 2030, abordant qüestions com la lluita contra la pobresa, la fam, la desigualtat i el canvi climàtic, entre altres.

En aquest sentit, el Consell Comarcal està focalitzant els seus esforços en diversos àmbits clau. En matèria de mobilitat, es busca garantir la connectivitat entre els municipis i millorar la xarxa de transport públic i les infraestructures viàries per fomentar la mobilitat sostenible. Pel que fa a la mitigació i adaptació al canvi climàtic, es promouen polítiques i actuacions per augmentar la resiliència de la comarca davant d'aquest fenomen.

La gestió de l'aigua

La gestió del cicle integral de l'aigua és una altra prioritat, especialment enfront de la sequera, amb plans per recarregar aqüífers i redefinir el servei d'aigua. L'accés a l'habitatge també figura com una qüestió crítica, amb iniciatives per fomentar el lloguer social i facilitar l'accés a l'habitatge per a la població local.

Pel que fa al desenvolupament econòmic, es preveu millorar l'accessibilitat als recursos d'ocupació i fomentar l'activitat econòmica, especialment per a les micro i petites empreses. A més, s'estableixen accions per garantir la sostenibilitat financera del Consell Comarcal, exigint més recursos a les administracions superiors i aplicant mesures de contenció per mantenir els serveis essencials.

Amb aquest nou Pla d'Actuació Comarcal, el Consell Comarcal del Maresme busca abordar els reptes més urgents del territori i avançar cap a un futur més sostenible i equitatiu per a tota la comunitat.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive