Maresme i gossos a la platja
Notícies relacionades
Maresme i gossos a la platja

El Maresme més "pet-friendly" atrau un turisme amic dels animals

La presència de platges que permeten portar-hi gossos i espais com càmpings que accepten cans són elements diferencials respecte altres destinacions turístiques.

vlm capgros 01
 

La costa del Maresme compta amb gairebé una desena de platges reservades per a gossos durant l'època estival. Un accés que s'estén a establiments de restauració i hoteler de la zona, així com a museus i la participació en tallers i rutes per la muntanya. Es tracta d'una aposta pel 'pet friendly' feta des de fa temps, tal com assegura la presidenta del Consorci de Turisme del Maresme, Carme Ponsa, i destaca la implicació de tothom. Des de l'organisme no tenen calculat en què es tradueix aquesta filosofia, però garanteixen l'arribada de visitants com, per exemple, Martina Laignolea, una italiana que ha escollit la capital maresmenca per fer turisme amb la parella i el seu gos: "A Itàlia no hi ha res així".

Laignolea passa uns dies a Catalunya i s'ha quedat a Mataró perquè hi ha un càmping que accepten el can i, a més, va descobrir "buscant per Internet" que també hi havia una platja, amb aforament per a una seixantena de mascotes. És la primera vegada que visiten terres catalanes i fer-ho amb l'animal era "indispensable".

També de fora, però de més a prop, de Castellar del Vallès, han vingut la Laura Aranda i la seva parella. Per primer cop duen la seva mascota a la platja mataronina, després de voltar-ne diverses. "És la primera vegada que en troben una amb cara i ulls", ha assenyalat. Aranda ha admès que pot haver-hi una mica de rebuig al bany dels gossos, però ha recalcat que els propietaris són "responsables"· i es vetllen que no deixin excrements a la sorra.

Un parer que comparteix Adrián Jurado, veí de Mataró i assidu a la platja de gossos. "Aquí fas el mateix que si estiguessis al carrer: reculls i neteges", ha explicat. Jurado ha dit que "al contrari" del que es pugui pensar, la presència d'aquests animals "fa que les platges estiguin més netes perquè els amos se n'encarreguen".

Aquest atractiu de Mataró fa que l'espai s'ompli ràpidament. Patrícia Beleda, una fixa aquesta platja des del primer dia, es queixa que s'ha quedat petita. Tal com ha apuntat, a la ciutat hi ha "uns 16.000 gossos censats" i això fa que la zona hagi quedat "arraconada".

Una filosofia a l'alça

La presidenta del Consorci de Promoció Turística de Costa del Maresme, Carme Ponsa, ha recordat que la comarca va detectar aquest fenomen fa temps i que negocis, establiments, museus i les platges han anat "de la mà" perquè els visitants puguin dur les seves mascotes. Pons considera que en l'actualitat va "a l'alça" i el Maresme diposa d'una àmplia oferta.

Ponsa, que va engegar al càrrec fa menys d'un mes, ha afirmat que cal seguir "sumant" adhesions perquè hi hagi més locals que acceptin els gossos. Actualment, entre allotjaments i restauració n'hi ha una vuitantena. En aquest sentit, en el cas que hi hagi poblacions que reclamin disposar, per exemple, de platges, recolliran la demanda per facilitar-ho, encara que dependrà de la superfície disponible.

Comentaris (8)

Alex R Fa 6 mesos
Sencillament...Mataró capital del Maresme...ops perdò, capital de la Merda!!
Carme Fa 6 mesos
Tens raó, merda de persones com tu
Totes les platges de Mataró són per gossos Fa 6 mesos
Com que a Mataró no hi ha Policia Local, tots els gossos poden anar on els doni la gana.
Andrea Fa 6 mesos
Torno a preguntar:Com es que els gossos que no estan censats al municipi poden accedir a la platja per gossos?Paguen alguna quantitat per poder-hi entrar?i en el cas que ja n' hi haguès 60 i volessin entrar els d'aqui,que? s'han de quedar fora? no entenc res. Es el mateix que baixes a la platja amb cotxe per que vius lluny i no trobes lloc, pero hi ha un munt de autocaravanes i furgonetes"arrglades" per fer camping i des-de que va acabar la festa major que no es mouen.I la policia no els diu re
Luis Fernando Fa 6 mesos
Sociedad superficial refugiada en los perros molestando y ensuciado la ciudad.
jau Fa 6 mesos
Ui si, amics dels animals, aquests que tenen els pobres gossos tancats en pisos diminuts, menjant pinso industrial i sortint a passejar mitja horeta al dia lligat amb una corda i deixant el carrer ple de pixades i cagades. Potser que no "estimeu" tant els animals i ens deixeu tranquils a la resta. Si necessiteu algú que us llepi mireu de trobar el nuvi/a adequat.
Consol Fa 6 mesos
Com és que sent italians poden anar amb el gos a la platja i la normativa diu que el gos ha d'estar censat al municipi?
Mataroní trist Fa 6 mesos
Mataró ciutat turística pels gossos,pels vells i impossibilitats no Llàstima que moltissims propietaris de gossos siguin tant marronós, però visca la Mataró ciudad ideal para turistes con perros
Andrés Fa 6 mesos
Que suerte tienen los italianos de ir al un hotel y no tener que salí por patas por encontrar la habitación llena de pelos de perro y en Mataró ya no se puede ni dormir con tanto animales incluido algunos dueños

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive