Vista aèria de Mataró, capital del Maresme. R. G.
Vista aèria de Mataró, capital del Maresme. R. G.

El Maresme guanya població mentre Catalunya en perd

El creixement de població al Maresme és el menor des de 2014 però li permet mantenir-se com la quarta comarca amb més habitants de Catalunya

El Maresme compta, a data d'1 de gener de 2021, amb 459.625 habitants. Això suposa un increment del 0,22% respecte a l'any anterior, un creixement poc elevat (el menys intens des del 2014) però destacable si es té en compte que el conjunt de Catalunya perd població. En el mateix període de temps Catalunya ha perdut el 0,22% de la població. El mateix percentatge, curiosament, que ha guanyat la comarca. L'increment ha estat de 999 habitants.  

Així ho recull l'estudi del Consell Comarcal en base a les dades de padró dels municipis del Maresme. La comarca es manté com al quarta amb més població a Catalunya, només superada pel Barcelonès, Vallès Occidental i Baix Llobregat. Els maresmencs representen el 5,92% de la població total catalana. 

El Maresme es continua mantenint com la quarta comarca catalana amb pes poblacional, només darrera del Barcelonès, Vallès Occidental i Baix Llobregat. La població maresmenca representa el 5,92% del conjunt català. A nivell local, 23 dels 30 municipis maresmencs han augmentat d’habitants, mentre Vilassar de Mar, Mataró, Canet de Mar, Calella, Premià de Dalt, Pineda de Mar i Premià de Mar comptabilitzen menys població.

La població femenina supera la masculina, malgrat que l'equilibri és gairebé al 50%. Dels 459.625 habitants, 232.460 són dones (el 50,58%) i 227.165 homes (el 49,42%), sent el col·lectiu femení el que ha tingut un increment més destacat el darrer any (el 0,26% davant del 0,18% masculí). 

 

 

 

 

Dels 459.625 habitants, 232.460 són dones (el 50,58%) i 227.165 homes (el 49,42%), sent el col·lectiu femení el que ha tingut un increment més destacat el darrer any (el 0,26% davant del 0,18% masculí). A nivell local, 23 dels 30 municipis maresmencs han augmentat d’habitants, mentre Vilassar de Mar, Mataró, Canet de Mar, Calella, Premià de Dalt, Pineda de Mar i Premià de Mar comptabilitzen menys població.

Comentaris (4)

mataronina Fa 8 dies
quina comarca ens està quedant cada vegada més poblada però més pobre important gent q no aporten res de bo. gracies a uns polítics comarcals,també de nacionals q solament miren x la seva butxaca però no pas x la dels mataronins i la seva integritat i benestar. espero el dia q es demanin responsabilitats a aquestes autoritata q no dubto que arribarà un dia x fer tan de mal a la població maresmenca,mataronina i catalana mentre s'omplen les butxaques i buiden la dels ciutadans
Mataroni Fa 10 dies
¡Claro! Todos los menas, ladrones, okupas, "quinquis" y fauna del mismo tipo vienen aquí. Dame, dame, dame, y si no, te lo quito, que soy pobre (y no pienso trabajar, claro).
Iván G Fa 11 dies
Hi ha info repetida dintre del mateix article.
Ina Fa 12 dies
Claro porque es la que mete más menas e ilegales y luego les extraña que en cambio sea de más pobres teniendo de los pueblos con más renta del país. Y todo esto se lo lleva Mataró, gracias Bote por pasar de tu ciudad

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive