Un pis en lloguer al Maresme
Un pis en lloguer al Maresme

El Maresme es dotarà d'un ens per facilitar l'accés a l'habitatge

El Consell d'Alcaldies del Maresme ha aprovat la creació d'aquesta agència que ha d'incrementar el parc d'habitatge de lloguer a preu assequible

El Consell d’Alcaldies del Maresme celebrat la setmana passada va aprovar la creació d'un ens en el marc del Consell Comarcal que promogui i gestioni habitatge sostenible a la comarca. L'objectiu és crear un organisme que aglutini Ajuntaments, entitats del tercer sector i operadors privats que dissenyin i planifiquin conjuntament actuacions per incrementar el parc d'habitatge de lloguer a preu assequible.

L'estudi "Diagnosi sobre la pobresa i vulnerabilitat social al Maresme" va constatar quelcom obvi a ulls de qualsevol ciutadà:  l’accés a l’habitatge és una problemàtica comuna a tots els municipis i una de les vies prioritàries d’actuació per combatre la pobresa al territori. Des del Consell Comarcal s'entén que aquesta fita tan complexa requereix l’elaboració d’estratègies polítiques a nivell supralocal.

L'objectiu del nou ens serà incrementar el nombre de pisos de lloguer a la comarca a preus assumibles evitant d’aquesta manera l’exclusió residencial. Per fer-ho es vol apostar per habilitar els pisos buits, que es compten per milers al Maresme, de cara a que s'omplin amb persones que ho necessiten.

L'ens també intentarà  el sòl disponible per a habitatge social a la comarca es pugui executar pensant bàsicament en habitatges de lloguer i que finalment es pugui disposar de més habitatge social en les seves diferents tipologies aprofitant tots els recursos públics i privats en habitatge al territori

 

Comentaris (1)

jordi Fa 2 mesos
Mentre no siguin per els okupes, lladregots o males persones, endavant.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive